parlamentarni izbori

Objavljen je zadnji dio istraživanja Nove TV, evo kakva je situacija kod nas

U konačnici, HDZ bi imao 6 mandata, RESTART 5, Domovinski pokret 2, a Most jedan mandat.

22:35h
0
Škoro, Ostojić, Jandroković i Raspudić, nositelji lista u 2. izbornoj jedinici

Zadnji dio istraživanja Dnevnika Nove TV donosi raspoloženje birača u četiri tzv. zagrebačke izborne jedinice: I., II., VI. i VII. U tri od ove četiri jedinice vodi RESTART koalicija, a u jednoj HDZ, piše index.hr

U drugoj izbornoj jedinici prema anketi Nove TV pobjeđuje HDZ

Tko pobijedi u II. izbornoj jedinici, tradicija kaže, pobjeđuje u Hrvatskoj. Iako je do sada prema anketama najviše mandata dobio Restart, stanje se okrenulo i u našoj izbornoj jedinci voli lista HDZ-a.

HDZ ima prevlast s 29,22 posto, slijedi RESTART s 25,55 posto, a Domovinski pokret je na 11,56 posto i Most na 6,48 posto. Milan Bandić je ispod praga s 3,38 posto.

HDZ tako ima 5 sigurnih mandata, RESTART 5, a 2 mandata dobio bi Domovinski pokret i jedan mandat Most. Za jedan viseći mandat bore se HDZ i Bandić, izglednije šanse ima HDZ, a u nekoj kombinaciji, ali ne izglednoj, šanse da ugrabi jedan mandat ima i RESTART.

U konačnici, HDZ bi imao 6 mandata, RESTART 5, Domovinski pokret 2, a Most jedan mandat. U odnosu na 2016. i HDZ i SDP imaju što su imali na prošlim izborima, Most je potvrdio postojanje, a Živi zid je i tu gubitnik.

No ovo su samo ankete, a kakvo je pravo stanje, vidjet ćemo u nedjelju, 5. srpnja.

čitam...