20.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
REORGANIZACIJA

Objavljen vjerojatni sastav Treće HNL Sjever, Izvršni odbor Koprivnice ogorčen što će igrati u Četvrtoj ligi
O

Novi format trajat će svega godinu dana.

Ne propustite

Reorganizacija Treće HNL bila je velika tema jedno dugo razdoblje, a jučerašnjom sjednicom Hrvatskog nogometnog saveza, središta Sjever, neslužbeno se doznaje tko će činiti Treću HNL Sjever.

Pet od 14 klubova dolazi iz Koprivničko-križevačke županije, a to su: Tehničar Cvetkovec, Radnik KriževciGraničar Đurđevac, Podravac Virje i B ekipa hrvatskog prvoligaša Slaven Belupa. 

Podsjetimo, format Treće HNL Sjever trajat će svega godinu dana nakon čega će doći do nove reorganizacije. Ovakav rasplet povlači pitanje izgleda Četvrte lige, kao i nižih županijskih. Puni sastav pogledajte niže.

1. Tehničar Cvetkovec
2. Slaven Belupo B
3. Graničar Đurđevac
4. Podravac Virje
5. Radnik Križevci
6. Bjelovar
7. Mladost Ždralovi
8. Polet SMNM
9. Rudar Mursko Središće
10. Virovitica
11. Papuk Orahovica
12. Varteks Varaždin
13. Sloboda ŠN Varaždin
14. Podravina Ludbreg

Kako nam je potvrdio tajnik Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Danijel Lončar, ovaj je popis neslužben, odnosno radi se o prijedlogu.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Izvršni odbor NK Koprivnice ogorčen je takvim prijedlogom

Iako se vjerovalo kako će Koprivnica, unatoč katastrofalnom plasmanu na posljednje mjesto Treće HNL Istok, također biti dio reorganiziranog kruga trećeligaša, to se, čini se, neće dogoditi. Nezadovoljstvo prijedlogom donesenim na sjednici Hrvatskog nogometnog saveza središta Sjever iskazao je Izvršni odbor Koprivnice.

U službenom dopisu kazuju kako su bili među prvim zagovornicima i inicijatori reorganizacije.

– Stalno su nas uvjeravali odgovorni da nitko ne ispada zbog proširenja lige, no sada odjednom se priča mijenja da trebamo ispasti u Četvrtu HNL, a nije jasno zašto – naveli su.

Prema važećim propisima o kojima su obaviješteni na sastancima Županijskog nogometnog saveza, Koprivnica kao zadnji klub Treće HNL Istok obavezno ispada.

– S obzirom da je reorganizacija, tj. formiranje pet trećih HNL umjesto dosadašnjih tri HNL, smatramo da bi NK Koprivnica trebala ostati u Trećoj HNL Sjever s obzirom da je ispunila sve potrebne uvjete licenciranja za taj rang i s obzirom da se navedena nova liga popunjava dogovorima ŽNS, a ne u skladu s donesenim propisima, pa ako se popunjava dogovorom može NK Koprivnica biti u toj ligi. Ako se primjenjuju propisi na onoga tko mora ispasti, onda se moraju primjenjivati propisi i kod popune lige – stoji u priopćenju.

Napominju kako Koprivnica ima sve uvjete za dobivanje licence i da je “na vrijeme izvršila sve potrebne radnje oko prijave i dostave dokumentacije za razliku od drugih koji to nisu, a žele u viši rang.”

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Prema klupskom vodstvu, uz primjenu propisa da posljednji obavezno ispada se “moraju primijeniti propisi i kod popune koji ne dozvoljavaju popunu klubovima ispod 4. HNL.”

Tražimo objašnjenje po kojem kriteriju natjecateljskog plasmana ili propisu bi u Treću HNL Sjever, postoje saznanja, i po kojim bi određeni klubovi koji ne ispunjavaju postavljene kriterije i uvjete za natjecanje u ovom rangu ipak ušli u taj rang – kazali su.

Ako oni mogu ući mimo propisa po dogovorima, onda po dogovorima i tome može i NK Koprivnica ostati u novoformiranoj Trećoj HNL Sjever jer ima prednost pred klubovima dva ranga niže ili klubovima koji se nisu ni natjecali – rekli su te dodali da županijski savez mora štititi interese svojih članova.

Na kraju piše kako će se, bude li potrebno, obratiti sportskim i nogometnim, nacionalnim ili međunarodnim institucijama. Njihova želja je da Koprivnica igra u novoj Trećoj HNL Sjever ili ponovno Istok.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Fešta se nastavlja, Ivančane zabavljaju tamburaši do ranih jutarnjih sati, veselo je!

Koprivnički Ivanec danas blista od dobre atmosfere i raspoloženja, a kako i ne bi kada slavi svoj rođendan! Dani općine...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×