25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
glagoljam, dakle jesam

Na obljetnici djelovanja Križevačkih glagoljaša predstavljen jedinstven suvenir
N

Ne propustite

Tridesetak učenika glagoljaša Osnovne škole Ljudevita Modeca naučili su čitati i pisati glagoljicu, a ove subote proslavljeno je deset godina djelovanja Križevačkih glagoljaša.

Svečani program započela je Grupa ljubitelja glazbe pod vodstvom učiteljice Sandre Poštić dok je dobrodošlicu svim prisutnima zaželio je ravnatelj Dražen Bokan.

Osnivačica glagoljaške družine, učiteljica Martina Valec-Rebić predstavila je Križevačke glagoljaše i njihovu desetogodišnju povijest, od samih početaka 2006. godine kada su učenici izrazili želju da nauče pisati i čitati glagoljicu do današnjih dana, kad skupinu vodi učiteljica Danijela Srbljinović.

Predstavljen je i zajednički projekt Osnovne škole Ljudevita Modeca i čokolaterije Hedona nazvan čokolada s glagoljicom. Čokolateriju i sam projekt čokolade s glagoljicom okupljenima je predstavila direktorica Hedone Gorana Pavičić koja se nada kako će se iz njega formirati novi suvenir grada.

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec poklonila je u ime Matice bivšim i sadašnjim glagoljašima katalog Križevačko književno blago Iz obiteljskih knjižnica i kalendar Križevačke minijature Duša grada u detaljima.

Održane su i kreativne radionice glagoljički grafit, glagoljica u žici, glagoljica i quilling, glagoljica u salvetnoj tehnici te glagoljica i lutkice pod vodstvom učiteljica Senke Pleše, Danijele Srbljinović i Danijele Zagorec te vanjskih suradnica Marijane Burda, Blaženke Đukec i Tamare Vrhovec.

Sudionici su se na kraju programa počastili tortom, također u glagoljičkom stilu, za koju je zaslužna bivša učenica škole Ana Bratić, danas, kao i Dino, učenica 4. razreda križevačke gimnazije.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×