19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radi se

Obnavlja se Tomislavova ulica, radovi vrijedni 1,3 milijun eura trebali bi biti gotovi do kraja prosinca
O

Ovaj projekt još je jedan u nizu koji se provodi zajedničkom suradnjom Hrvatskih cesta i Grada Križevaca. Naime, grad je financirao izradu glavnog projekta rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava u iznosu od 30 tisuća eura dok Hrvatske ceste financiraju same radove

Ne propustite

Gradonačelnik Mario Rajn, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec i pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić obišli su  radove u Ulici kralja Tomislava.

Riječ je o radovima koji obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice, izgradnju pješačko biciklističkih staza i izgradnju kružnog toka, a koje je detaljnije obrazložio rukovoditelj Bobičanec s obzirom na to da su Hrvatske ceste investitor ovog projekta.

– Na području grada Križevaca vrši se rekonstrukcija državne ceste DC22 Tomislavova ulica ukupne dužine 800 metara. Samim projektom predviđena je obnova kolnika državne ceste, rješava se oborinska odvodnja u zatvoreni sustav, obostrano se rješava pješačko biciklistička staza i riješit će se kružnim raskrižjem spoj postojećih nerazvrstanih cesta i trgovačkih centara – rekao je Bobičanec.

tomislavova ulica, križevci
Foto: Grad Križevci

Pojasnio je kako je vrijednost same investicije milijun i 350 tisuća eura, rok izvođenja radova je 4 mjeseca, a planirano je, ako vremenski uvjeti dozvole, da se radovi dovrše u drugoj polovici prosinca.

Ovaj projekt još je jedan u nizu kojeg provode Hrvatske ceste i Grad Križevci. Naime, grad je financirao izradu glavnog projekta rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava u iznosu od 30 tisuća eura dok Hrvatske ceste financiraju same radove.

Značaj ovih radova za građane i za grad posebno je istaknuo gradonačelnik Rajn.

–  Naši sugrađani mogu više nego jasno vidjeti kako ulaz u grad iz dana u dan mijenja svoju vizuru, to smo obećavali od samog početka mandata. Zahvaljujem građanima na strpljenju što usred radova ipak pokazuju razumijevanje da se stvari moraju odraditi kako bi nam svima bilo bolje pogotovo sa sigurnosnog aspekta jer još jednom ističem kvalitetnom suradnjom s Hrvatskim cestama osigurali smo da osim obnove kolničkog traka imamo i obostrane pješačko-biciklističke staze, a izgradnjom kružnog toka između dva trgovačka centra definitivno osiguravamo sigurnost prometovanja na području grada Križevaca – rekao je Rajn.

tomislavova ulica, križevci
Foto: Grad Križevci
tomislavova ulica, križevci
Foto: Grad Križevci
tomislavova ulica, križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×