19.9 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
obišli radove

Obnova bolnice ide prema planu, Devčić: Očekujemo vidljive uštede već ove zime, na glavnoj zgradi do kraja godine bit će kompletno izmijenjena stolarija
O

Župan Darko Koren istaknuo je kako su ulaganja u zdravstvo i školstvo, za što je temeljno zadužena svaka županija, nalik podlozi za film Beskrajan dan jer tu nikada nema kraja

Ne propustite

Predstavnici županije danas su se sastali s ravnateljem Opće bolnice Koprivnica ne bi li se na terenu uvjerili kako napreduju radovi na energetskoj obnovi bolnice. Ravnatelj Mato Devčić nakon prezentacije proveo je župana Darka Korena sa suradnicima bolničkim hodnicima i “gradilištem”, a potom su pred medijima iskazali zadovoljstvo viđenim.

Izvođenje radova počelo je potpisivanjem ugovora s izvođačem radova križevačkim Radnikom u ožujku prošle godine. Radovi bi trebali biti gotovi do 10. srpnja 2023., a njihova ukupna vrijednost je 43 milijuna kuna.

– Zahvat se radi na površini 17 tisuća kvadrata prostora. Energentski će se obnoviti centralna zgrada od šestog kata do prizemlja. Mijenja se u potpunosti stolarija, dolazi nova fasada, u prostorima unutar zgrade postavlja se klima i ventilacija za sve prostore uključujući i LED rasvjetu. U količinskom smislu očekivana ušteda je preko 50 čak do 55 posto. Očekujemo da se godinu dana nakon završetka radova na mjernim mjestima pokažu realne vrijednosti, a vjerujem da će uštede biti i veće. S obzirom na povećanje cijene energenata globalno pa tako i u Hrvatskoj uštede će biti, kolike točno, znat ćemo nakon što završi zima. Vidljive uštede očekujemo već ove godine jer će na cijeloj zgradi završiti izmjena stolarije do 1. siječnja 2023. godina – kazao je ravnatelj te dodao da bez obzira na radove u ovom trenutku pacijenti kao ni cijeli bolnički proces ni malo ne trpe već radi puni bolnički pogon kako poliklinika tako i stacionarni dio.

Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren uvodno je istaknuo kako su ulaganja u zdravstvo i školstvo, za što je temeljno zadužena svaka županija, nalik podlozi za film Beskrajan dan jer nikad nema kraja, a potom je komentirao radove.

– Zadovoljni smo dinamikom i kvalitetom. Ovo je veliki zahvat na bolničkom kompleksu gotovo ravan nekim prijašnjim velikim ulaganjima kao što je zgrada interne i obnova pratećih objekata. Kad se ulaže u ovakve projekte energetske obnove uvijek se pokušava pronaći isplativost ulaganja. Ispada nažalost da je ovim divljanjima cijena energenata isplativost sve veća i veća jer ćemo uštedama energije prije vratiti uloženo. Štednja je najkvalitetniji način proizvodnje energije koja se proizvodi iz mnogih izvora, alternativnih i konvencionalnih, a upravo je energetska obnova jedan način uštede – kazao je župan te se osvrnuo na više nego potrebnu reformu zdravstva.

– Stalno pričamo o reformi zdravstva. Ona svakako mora krenuti jer smo svi svjesni pa i ona zadnja baka koja ide petkom ili ponedjeljkom kod doktora, ovisno kada je sajam u gradu, da je ovaj sustav u postojećem formatu financijski neodrživ i sigurno će doći do određenih trauma za pojedine zdravstvene ustanove, a manju će traumu imati one koje budu pripremljenije. Mi smo u posljednjem desetljeću učinili puno toga u ovom kompleksu i cjelokupnom zdravstvenom sustavu da bi bili spremni za to neko novo vrijeme koje će donijeti promjene – rekao je župan Koren te zahvalio svima koji rade u zdravstvenom sustavu.

Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Bolnica, radovi
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Sudar

NESREĆA “Majstor” jurio i zabio se u auto iz suprotnog smjera, vozač ozlijeđen

Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena dogodila se jučer u Prnjavoru Lepavinskom. Tamo je oko 6.40, javlja policija,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×