Obrtnicima produžen rok za odobravanje kredita po povoljnijim uvjetima

10:36h
0
foto: Ivan Brkić

Predsjednik Obrtničke komore Zvonko Pecikozić i regionalni direktor Zagrebačke banke Tomislav Tolnaj, potpisali su dodatak Ugovoru u poslovnoj suradnji, kojim se obrtnicima produžuje rok za odobravanje kredita po povoljnijim uvjetima.

Time su, za otprilike 1500 obrtnika s područja naše županije, i dalje dostupni povoljniji dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava uz nižu kamatnu stopu i naknadu za obradu kreditnih zahtjeva do 31. prosinca ove godine.

– Ovim potpisom Zagrebačka banka  pomaže obrtnicima na taj način da je smanjila visinu kamate na sredstva koja oni u svom kreditnom djelu traže, a koja su u pravilu za jedan posto manja nego prema građanstvu – rekao je Pecikozić.

 

Prilikom potpisivanja predstavljena je i Obrtnička kartica, koja objedinjuje ulogu identifikacijske kartice Hrvatske obrtničke komore i platežne kartice za plaćanje roba i usluga u zemlji i inozemstvu.

– Obrtnička komora imala je svoju karticu i prije, ali ona nije imala toliku važnost kakvu ima sad kada je Zagrebačka banka stala iza nje – pojasnio je Pecikozić.

Tolnaj je nadodao da će kartice dobiti svi obrtnici te kako je taj proces trenutno u tijeku.

– Važno je napomenuti da član komore, ujedno i vlasnik kartice, može koristiti tu karticu kao kreditnu ili kao karticu koja nema punu funkcionalnost kreditne, što znači da ne mora imati otvoreni račun u banci.

INA, Croatia Osiguranje, Velpro i Konzum samo su neke od firmi s kojima je potpisan ugovor i u kojima obrtnici mogu ostvariti popuste, a Pecikozić je naglasio kako se nada da će ugovor uskoro biti sklopljen i s Podravkom te još nekim proizvođačima s područja naše županije.

Na kraju napomenimo kako je Zagrebačka banka Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije donirala osam računala za besplatne edukacije obrtnika i njihovih zaposlenika iz područja osnovnih informatičkih znanja.