NATJEČAJ

Obrtničkoj školi Koprivnica odobreno gotovo 90 tisuća eura za europski projekt mobilnosti

Učenicima će se omogućiti posjet školama u Velenju i Postojni, na čemu će raditi nastavnice Iva Horvat i Blaženka Barčanec te nastavnik Krunoslav Kukec.

15:21h
0

Obrtničkoj školi Koprivnica odobren je 12. projekt mobilnosti u vrijednosti 89 694 eura u sklopu natječaja Europske unije. Učenicima će se omogućiti posjet školama u Velenju i Postojni, na čemu će raditi nastavnice Iva Horvat i Blaženka Barčanec te nastavnik Krunoslav Kukec.


Također, troje nastavnika proći će stručno usavršavanje, dok su s partnerskim školama već dogovoreni ciljevi, planovi i programi stručnih osposobljavanja i usavršavanja, odnosno mobilnosti. Usto, tijekom rujna i listopada odvijat će se sociološko-kulturološke i pripreme iz stručnih područja za odabrane učenike.

– Navedenim mobilnostima Obrtnička škola Koprivnica, nositeljica Erasmus+ Povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, nastavlja višegodišnju suradnju s projektnim partnerskih školama i ustanovama te omogućuje učenicima i nastavnicima kvalitetno dodatno stručno osposobljavanje i usavršavanje – poručuju iz škole.

Nastavnici Obrtničke škole Koprivnica, koji su u sklopu 11. projekta mobilnosti EUjedinjeni u Obrtničkoj 2019 proveli svoja stručna usavršavanja u projektnim partnerskim ustanovama, u lipnju ove godine u prostorijama Škole održali su predavanja i radionice kojima su svojim kolegama predstavili stečena znanja i vještine.

čitam...