Od četvrtka do nedjelje boksačko Prvenstvo Hrvatske u Koprivnici

13:23h
0
110518-boks

Boks klub David iz Koprivnice bit će izvršni organizator Seniorskog prvenstva Hrvatske u boksu, koje će se od četvrtka do nedjelje održati u Sportskoj dvorani Gimnazije Frana Galovića u Koprivnici.


Prvenstvo se održava u 10 težinskih kategorija: 49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91, +91 kg, po turnirskom sustavu natjecanja, tri runde po tri minute, a parovi će biti određeni žrijebom u četvrtak prije natjecanja.

Prvog dana natjecanja na rasporedu su eliminacijski mečevi, koji će započeti u 16 sati. U petak borbe počinju u 15 sati i traju od 19:30, dok je u subotu predviđen program od 15 do 20 sati. Nedjeljno finale počinje u 12 sati.

– Bit će to promocija našeg kluba i promocija boksačkog sporta u Koprivnici. Želimo ljudima predstaviti boks, približiti im pravila i pokušati zainteresirati djecu i mladež za bavljenje tim sportom – rekao je Dražen Kuhar, osnivač i predsjednik Boks kluba David, koji će nastupiti s petoricom svojih članova.

To su Željko Vujasinović, Antonio Jakara, Marko Rajn, Hrvoje Pečarić i Neven Janjić. Možda osvoje i koju medalju, ne bi to bilo iznenađenje.

– Očekujemo prave mečeve, a i naši će boksači predstavljati svoj klub i svoj grad Koprivnicu. Već smo rušili prvaka države, nadam se da ćemo ponoviti to ostvarenje – dodao je Kuhar.

Očekuje se da će u Koprivnici nastupiti i dvojica boksača sa svjetskim naslovima, Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

čitam...