14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POVEĆAVAJU KAPACITETE

Od jeseni vrtić u Kloštru Podravskom dobiva jaslice, a uskoro počinje nadogradnja za još dvije skupine, Pavlović: Poboljšava se demografska slika
O

Radovi na nadogradnji za jasličku skupinu su završeni i još se samo čeka tehnički pregled i uporabna dozvola tako da će se u upisnom roku moći upisati i djeca starosti od jedne do dvije godine, kaže načelnik

Ne propustite

Općina Kloštar Podravski namjerava novom nadogradnjom povećati vrtićke kapacitete. Nedavno je završena nadogradnja vrtićke zgrade u Oderjanu s prostorijom namijenjenom za formiranje jasličke skupine.

– Trenutno vrtić ima jednu mješovitu odgojnu skupinu za 25 mališana, a od jeseni i nove pedagoške godine dobit ćemo i jasličku skupinu u kojoj se prema pedagoškim standardima može upisati 12 mališana. Radovi na nadogradnji za jasličku skupinu su završeni i još se samo čeka tehnički pregled i uporabna dozvola tako da će se u upisnom roku moći upisati i djeca starosti od jedne do dvije godine – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

U drugoj fazi vrtić će dobiti prostor za još dvije odgojne skupine. Za novu nadogradnju Općina je dobila 363.000 eura od Ministarstva znanosti i obrazovanja i uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača radova. Plan je da ta nadogradnja završi u idućoj godini, čime će se kapacitet povećati za još 40 djece, što je dobra vijest za roditelje.

– Interes roditelja za smještaj djece u vrtić postoji i to nas posebno veseli jer je pokazatelj da se poboljšava demografska slika. Zato smo prvo Društveni dom u Oderjanu preuredili i prenamijenili u vrtićku zgradu, a nadogradnjama želimo stvoriti potrebne kapacitete za smještaj mališana. Očekujemo da će već od ljeta krenuti radovi na novoj nadogradnji, a realizacijom i te investicije otvorit će se još dvije odgojne skupine za djecu od tri do sedam godina – zaključio je Siniša Pavlović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×