24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Od klanca do Meštrovićeve
O

Ne propustite

Od klanca do Meštrovićeve // foto: Ivo Čičin MašanskerOvo je današnja Meštrovićeva ulica u Koprivnici, nekad Moše Pijade, prije blatni klanac koji je vodio prema željezničkoj stanici, a s lijeva i desna bila su polja kukuruza, a nastavno njima livade. Na sjevernoj strani, koju vidite na slici, bio je nasip, kojim su pješaci grabili prema kolodvoru, po noći bez rasvjete. Bila je to svojevrsna avantura, osobito kad smo kao djeca potajno išli kupovati čokoladice sa slikama nogometaša. Nasuprot kolodvora prodavao se sladoled i spomenute čokoladice, a stajala je i usamljena krčma. ”Zadnja linija obrane grada” bila je ova dvokatnica. Danas su iza nje kiosci, a ispred nje ulica. Taj dio danas se nalazi u ”zoni 40”. Tko bi rekao da će postati tako prometna, a 1960. godine, kada je snimljena ova fotografija, na cesti samo jedan čovjek.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nesreća

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Zapalio se plovni bager na šljunčari, radnici i vatrogasci bore se protiv buktinje

Zapalio se plovni bager na šljunčari u Gabajevoj Gredi. Kako doznajemo s mjesta događaja, plamen je buknuo na stroju, a...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×