6.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SASTANAK SA ŠKOLSKIM RAVNATELJIMA

Od Ministarstva se čekaju rješenja za nova zanimanja – za kemijskog tehničara u Koprivnici i građevinskog tehničara u Križevcima
O

Plan upisa za školsku godinu 2021./2022. je 1032 učenika, a cilj je da se svim učenicima omoguće upisi, kao i da škole popune razredne odjele.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak s ravnateljima srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, a prisustvovali su mu župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Glavna tema sastanka bio je Plan upisa u prve razrede srednjih škola, a uvodno se obratio župan koji je izrazio zadovoljstvo uspješnim funkcioniranjem obrazovnog sustava u okolnostima pandemije koronavirusa, istaknuvši odličnu komunikaciju s predstavnicima škola.

– Kao osnivač smo poduzeli sve potrebne aktivnosti za funkcioniranje sustava školstva na najvišoj mogućnoj razini u ovim izvanrednim okolnostima, a sve kako bi se zaštitilo zdravlje učenika, nastavnika i ostalih djelatnika. To sve ne bi bilo moguće bez vaše pomoći i podrške te vam zahvaljujem na iskazanoj odgovornosti, razumijevanju i konstruktivnoj suradnji. Što se tiče Plana upisa i nadalje ćemo raditi na povezivanju obrazovanja i gospodarstva, kako bi obrazovali mlade za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada i time im omogućili ostanak u našoj županiji, kazao je župan te ravnateljima poželio mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu.

Ratimir Ljubić

Zamjenik Ljubić je također uputio zahvale ravnateljima na suradnji i komunikaciji, dodavši kako je posljednja godina po mnogočemu bila specifična te kako zasigurno nije bilo jednostavno organizirati nastavu kroz nekoliko različitih modela, uzimajući u obzir specifičnosti svake škole. Također je podsjetio kako je i dalje na snazi Zaključak županijskog Stožera civilne zaštite o online modelu organizacije priprema i natjecanja na školskim, gradskim i županijskim razinama, jer je, unatoč povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, potrebno biti na oprezu. Kao što imamo priliku vidjeti diljem Hrvatske i Europe, brojke vrlo brzo mogu narasti i stvoriti žarišta, a ravnatelje je zamolio da budu strpljivi još neko vrijeme jer bi kontaktna organizacija natjecanja donijela dodatan rizik od rasta broja oboljelih.

Što se tiče Plana upisa, zamjenik Ljubić je istaknuo kako su zaprimljeni svi prijedlozi te kako se trenutno u osim razredima nalazi 1048 učenika. Plan upisa za školsku godinu 2021./2022. je 1032 učenika, a cilj je da se svim učenicima omoguće upisi, kao i da škole popune razredne odjele. Prošle je godine plan upisan bio na razini 1033 učenika, uz iznimno visoku popunjenost od gotovo 97 posto.

U vezi strukovnih škola, zamjenik Ljubić je naglasio kako je plan da se provodi JMO (jedinstveni model obrazovanja) gdje je moguće, a od resornog se Ministarstva očekuju rješenja za nova zanimanja – za kemijskog tehničara u Srednjoj školi Koprivnica i građevinskog tehničara u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci.

Aktivnosti koje Županija provodi u suradnji sa školama imaju za cilj usklađivanje upisnih kvota s potrebama gospodarstva, kako bi se stvorila kvalificirana radna snaga koja se traži na tržištu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Parlamentarni izbori 2024.

[IZBORI] Jakšić, Sobota, Lacković i Golubić idu u Sabor, evo tko je od njih dobio koliko glasova birača

Parlamentarni izbori su pri kraju, obrađeno je oko 88 posto glasova, a već je sada izgledno tko će od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×