Od početka godine zabilježeno 76 prometnih nesreća – život izgubile tri osobe

10:29h
0
Dražen Laljek // foto: Ivan Brkić

Od početka godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je čak 76 prometnih nesreća, a crna statistika pokazuje da su u njima život izgubila tri naša sugrađana dok je 31 osoba ozlijeđena.

Kako je kod 14% sudionika nesreća utvrđeno prisustvo alkohola, iz Policijske uprave koprivničko-križevačke ponovno apeliraju da nakon pića ne sjedate za volan. Osim što pokušavaju probuditi svijest sudionika u prometu, policajci su tijekom siječnja bili i prilično revni u pojačanim akcijama.

– Djelatnici prometne policije na ovu su problematiku u prometu reagirali tako da su proveli ukupno 12 preventivno-represivnih akcija, tijekom siječnja su sankcionirali 969 prometnih prekršaja, iz prometa isključili 152 vozača i 55 vozila, a oduzeli ukupno 91 vozačku dozvolu – kaže glasnogovornik Dražen Laljek

Alkohol ima izravan utjecaj na vozače, smanjuje pažnju, sposobnost procjene i ravnoteže, širinu vidnog polja, oštrinu vida i osjetljivost sluha, a produžuje vrijeme reagiranja, podsjećaju iz policije. S 0,9 promila alkohola imate pet puta veću šansu da vam se dogodi prometna nesreća, a s 1,5 promila čak 16 puta, stoga nakon pića pustite da vas voze trijezni ili odustanite od puta.

Izvor: Radio Koprivnica