19.3 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Odbačene optužbe protiv Ledinskog kao ravnatelja Doma za starije i nemoćne osobe
O

Ne propustite

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu odbacilo je prijavu Upravnog vijeća koprivničkog Doma za starije i nemoćne protiv bivšeg ravnatelja Darka Ledinskog  te tako potvrdilo da tijekom vođenja ove ustanove nije počinio niti jedno kazneno djelo koje bi nadležni organi gonili po službenoj dužnosti.

Utvrđena su tek tri prekršaja pri javnoj nabavi, no prekršajni postupci ne mogu se pokrenuti zbog zastare.  Odbacivši insinuacije da je prijava protiv Ledinskog stvar političkog obračuna, župan Darko Koren je izrazio osobno nezadovoljstvo jer nepravilnosti u radu bivšeg ravnatelja neće biti sankcionirane. A u kontekstu novonastalih odnosa snaga u županijskoj skupštini, pod čijom je direktnom ingerencijom Upravno vijeće Doma na Lenišću, župan Koren je rekao.

– Ovo što sam izrekao mišljenje moj je osobni stav,  ako je bilo kojem predmetu došlo do zastare, a prijava je data na vrijeme, onda se treba postaviti pitanje odgovornosti onih zbog kojih je do zastare došlo.

Nalazom varaždinskog državnog odvjetništva, odnosno odbacivanjem optužbi protiv njega  Darko Ledinski je zadovoljan jer su time, kaže,  zaustavljeni oni koji su iz politikantskih razloga željeli kriminalizirati njegovo osmogodišnje vođenje Doma na Lenišću, ali i djelovanje  Povjerenstva za javnu nabavu, kojemu je na čelu bio aktualni dožupan Ivan Pal. U to je vrijeme provedeno osamstotinjak postupaka javne nabave, pa tri otkrivena prekršaja s tog područja djelovanja Ledinski smatra dodatnim dokazom da pod njegovim ravnateljstvom nije bilo kriminalnih namjera. Na pitanje vidi li se nakon ovakvog nalaza na čelu Upravnog vijeća Doma na Lenišću, Darko Ledinski je odgovorio.

– Moram reći iskreno da po svojim kvalifikacijama, po svojem iskustvu, po svojim rezultatima sasvim sigurno sam osoba koja itekako može doprinjeti većoj kvaliteti i razvoju novih projekata u Domu za starije osobe u Koprivnici.

Sve u svemu, pred vodstvom Doma ali i županijskom vlasti i dalje je veliki zadatak osiguranja potrebnih smještajnih kapaciteta u Domu za starije i nemoćne. Naime, na listi čekanja trenutno su imena 1200 vremešnih Podravaca i Prigoraca od kojih bi njih polovica ovog trenutka preselila u Dom na Lenišću i tako riješila svoje životne probleme.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakav peh

NESREĆA Biciklist stradao u padu na nizbrdici, protiv njega će pokrenuti prekršajni postupak

Nesreća se dogodila jučer nedaleko od Sirove Katalene u kojoj je biciklist stradao, javlja policija. Oko 20 sati stradao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×