9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Odgovor Kralju // Jurenec: Nije mi bila namjera uvrijediti nikoga od sudionika Domovinskog rata
O

Ne propustite

Nakon što je ratni zapovjednik 117. brigade Hrvatske vojske, Dragutin Kralj, otkrio da je protiv Ivice Jurenca, ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije Ban, podnio kaznenu prijavu zbog klevete 117. brigade, nije se dugo čekalo na Jurenčev odgovor. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Žao mi je da se moje riječi izvlače izvan užeg i šireg konteksta mnogobrojnih prijepora koji realno postoje i koji su obilježili rat i koji su proizašli iz njega kao najvećeg zla, poraće i samu realizaciju i otvaranje konkretne izložbe u muzeju, kojih sam dio iznio i na samom otvaranju izložbe, pod dojmom aktualne osobne i društvene situacije i njenog osobnog proživljavanja.
Nije mi bila namjera nikoga od sudionika rata povrijediti, uvrijediti, posramiti, omalovažiti i poniziti, nego ukazati na prijetvornost svekolike politike pa i instrumentalizirane javnosti.
Nisam vagao svaku svoju riječ i tu je moja najveća pogreška u javnom istupanju.
Ispričavam se svim stradalnicima, dragovoljcima i braniteljima te zapovjednicima postrojbi koje su pogodile moje riječi.
Pogriješio sam, zalažući se za pravdu i istinu, govoreći u afektu i dajući vjetar u leđa svima kojima je u interesu daljnje i neprekidno razjedinjavanje i raslojavanje branitelja i društva općenito, kroz umjetno izazvane sukobe koji služe sakrivanju pljačke naše države, većine građana, društvenih skupina i pojedinaca te zatiranju svih ideala koje smo imali u obrani i oslobađanju, a koji su ozbiljno i bitno narušeni pa se s pravom osjećam prevaren, kao i vjerujem većina svih drugih”, rekao je Jurenec.

Podsjetimo, na otvorenju izložbe “Koprivničke postrojbe u Vojno-redarstvenoj akciji Oluja” u Muzeju grada Koprivnice prije 12 dana Jurenec je, među ostalim, rekao:

– Postrojba pod zapovjedništvom Damira Vukovića, 13. POTRD, dan danas nema odličje Nikole Šubića Zrinskog. Ima ga 117. brigada koja je, nek se nitko ne uvrijedi, postojala dva petka, nikad nije djelovala kao cjelovita brigada i dan danas imamo problem tko je zapravo zapovijedao tom brigadom.

Kralj je, pak, za Radio Dravu pojasnio zbog čega je kazneno prijavio Jurenca.

– Jedno od tih odlikovanja, koje je ta brigada dobila – jedno jedino koje je dobila – ponukalo je na iznošenje vrlo ružnih riječi na prezentaciji ovih ratnih postrojbi iz Oluje, vezano baš za tu postrojbu i njezino djelovanje. Baš je u tom kontekstu rečeno vrlo pogrdno što se tiče tog odličja, od tog određenog gospodina. Bio sam prisiljen podnijeti kaznenu prijavu protiv izvjesnoga koji je isklevetao ne samo mene osobno, nego i sve pripadnike 117. brigade – rekao je Kralj.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×