4.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Odjel očne medicine dobio nove prostore unutar bolnice
O

Ne propustite

U nekadašnjem školskom dispanzeru u sklopu Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek svoje je prostore našao odjel oftalmologije, opće poznat kao odjel očne medicine. U renoviranje 750 kvadratnih metara prostora koji je nakon što je u njemu bio smješten Hitni bolnički odjel bio poprilično devastiran, Bolnica je investirala 360 tisuća kuna, a Županija Koprivničko – križevačka 230 tisuća kuna.

Novouređeni prostor potrebno je i namjestiti

foto: Ivan Brkić– Prostor je sada uređen, ali kako bismo ga namjestili i opremili za rad potrebno nam je još minimalno 150 tisuća kuna koje se nadamo da ćemo prikupiti do ljeta – rekla je ravnateljica koprivničke bolnice dr. Gordana Slavetić.

Do ljeta bi novi odjel trebao biti ‘u pogonu’, a pomoć pri ostvarenju tog plana obećao je i sam župan Koren. Naglasio je pritom kako Županija sudjeluje u svim projektima kojima je cilj poboljšanje kvalitete zdravstvene usluge u bolnici, te kako je do sad u obnovu koprivničke Opće bolnice Županija investirala 200 milijuna kuna.

foto: Ivan Brkić– Ulaganje u zdravstvo je nužno jer su nam kvalitetni liječnici koji rade u dobrim uvjetima ključni. Samo obrazovane i stručne osobe zaslužuju povjerenje pacijenata, a na kraju su uvijek liječnici ti kojima moramo vjerovati da će donijeti najbolju odluku kada je riječ o našem zdravlju – rekao je Darko Koren.

Obrazovanje i volja za rad ključni su sastojci uspjeha

O počecima prakticiranja oftalmologije u Koprivnici pričala je dr. Ljubica Pavlović, doajen oftalmologije u Koprivnici.

foto: Ivan Brkić– Davne 1888. godine Niko Selak bio je prvi liječnik koji se bavio oftalmologijom u Koprivnici. 1966 to je bila dr. Nada Vondraček, 1980. dr. Tigrena Czick, a danas se oslanjamo na mlade liječnice, Ivanu Behin i Anu Koluder, koje su odlučile specijalizirati upravo očnu medicinu – rekla je dr. Pavlović.

Prostora i liječnika koji su se bavili očnom medicinom do sad je bilo premalo, ali sada su tu mladi ljudi željni znanja i spremni na učenje kroz rad tako da oftalmologija u Koprivnici ima poprilično svjetlu budućnost.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×