Odlična vijest za sve trkače! Obnovit će se koprivnička trim staza u Crnoj Gori

Ideja je uz obnavljanje i postavljanje novih sprava na trim stazi, napraviti i „poučnu stazu“ za osnovnoškolce s područja grada Koprivnice.

13:44h
0
Foto: Grad Koprivnica

Koprivnička rekreacijska zona, odnosno popularna trim staza u Crnoj Gori, mogla bi uskoro nakon 25 godina od posljednje obnove dobiti novo lice.

Grad Koprivnica je odlučio napraviti projektnu dokumentaciju za novu trim stazu, pri čemu su naručeni glavni projekt i geodetska snimanja terena.

O čemu se točno radi pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

Tiskovna konferencija grada Koprivnice
Tomislav Golubić // Foto: Ivan Brkić

– Želja Grada Koprivnice je prijaviti taj projekt na natječaj iz regionalnog razvoja vezanog za izgradnju poučnih staza Ministarstva poljoprivrede gdje možemo dobiti do 100 tisuća eura bespovratnih sredstava. Stupili smo u kontakt s Hrvatskim šumama i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko križevačke županije – rekao je Golubić.

Ideja je uz obnavljanje i postavljanje novih sprava na trim stazi, napraviti i „poučnu stazu“ za osnovnoškolce s područja grada Koprivnice.

– Ako ne uspijemo dobiti sredstva iz projekta ruralnog razvoja, imat ćemo spremnu dokumentaciju, troškovnike, geodetske izmjere da bi samostalno mogli ući u uređenje te staze. Vjerujem da će se u gradskom proračunu osigurati sredstva, a ako ne uspijemo ove godine povući sredstva iz europskih fondova, onda ćemo početkom sljedeće godine samostalno ići u projekt uređenja trim staze – pojasnio je Tomislav Golubić.

Bitno je za napomenuti da je Grad pronašao proizvođača/izvođača s područja grada Koprivnice koji je u mogućnosti dostaviti potrebne certificirane sprave za tu vrstu rekreacije. Nakon završene izrade sprava, Grad će u projekt uključiti sve zainteresirane sportske udruge i s njima utvrditi gdje, na koji način i za koju vrstu treninga postaviti sprave radi što kvalitetnijeg vježbanja.

Foto: Grad Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica