6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Odlične vijesti // Voda na Šoderici, Čingi Lingiju i Gabajevoj Gredi dobra za kupanje
O

Ne propustite

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla pokazala nam je rezultate analize vode na najposjećenijoj plaži na Šoderici, plaži Lazine ispred ronilačkog kluba, pa se i sami možete uvjeriti da više ne morate razmišljati kupati se ili ne.

 

Iako je prije desetak dana među kupačima nastala panika zbog brojnih mrtvih patuljana na jezeru Šoderici, napravljenom analizom utvrđeno je da je voda na podravskom moru nedaleko od Koprivnice ispravna za kupanje. Isto vrijedi i za vodu na Čingi Lingiju kraj Molvi i za Gabajevu Gredu kraj Hlebina.

“Mikrobiološka analiza vode za kupanje na svim ispitivanim jezerima je izvrsne kakvoće u skladu s Uredbom o kakvoći voda za kupanje (NN 51/2014). Fizikalno kemijska analiza vode na svim ispitivanim jezerima je dobra u skladu s Uredbom o standardu kakvoće voda (NN 73/2013)”, istaknula je dr. Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Otkrila je da je s Čingi Lingija i Gabajeve Grede uzeto po dva uzorka, dok su uzorci za ispitivanje vode na Šoderici uzeti na pet lokacija.

Dr. D. Vadla pokazala nam je rezultate analize vode na najposjećenijoj plaži na Šoderici, plaži Lazine ispred ronilačkog kluba, pa se i sami možete uvjeriti da više ne morate razmišljati kupati se ili ne.

Izvor: HZJZ

Izvor: HZJZ

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Državna cesta broj 10

KAOS Pet minuta nakon prometne na brzoj cesti dogodio se i lančani sudar, vozač prebrzo jurio

Nakon prve prometne nesreće na državnoj cesti broj 10 došlo je do još jedne prometne nesreće s materijalnom štetom....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×