14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije
O

Ne propustite

U zgradi Veleučilišta u Koprivnici u petak je održana sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Na sjednicu se odazvala većina vijećnika, a od sedam točaka, koliko ih je bilo na dnevnom redu, najviše se raspravljalo o problematici nezaposlenosti i zapošljavanja, o provedbi Plana gospodarenja otpadom te  o utvrđivanju visine naknade za rad predsjednika i članova Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Što se tiče problema nezaposlenosti i zapošljavnja, najvažnije je spomenuti da je u posljednja tri mjeseca (od ožujka) broj nezaposlenih u stalnom padu te da su to u svakom slučaju dobre naznake za budućnost. U prvih pet mjeseci ove godine, iz evidencije Zavoda za zapošljavanje zbog zapošljavanja i drugih aktivnosti brisane su čak 1473 osobe, što je rast od 31 posto za razliku od prošle godine. U našoj županiji najviše nezaposlenih osoba dolazi s područja Križevaca, zatim iz Đurđevca, dok Koprivnica broji najmanje nezaposlenih osoba. Župan Koren naglasio je da mlade treba usmjeravati u one škole i fakultete nakon kojih će najlakše nalaziti posao.

 

Kao što se i očekivalo, najviše rasprave na sjednici izazvalo je razmatranje Izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom Koprivničko-križevačke županije. Iako su se svi složili da je izvještaj napravljen detaljno i korektno, nisu ga svi priznali. Najviše su negodovali članovi SDP-a i HNS-a koji su se složili da sustav gospodarenja otpadom ne funkcionira. Između ostaloga, na sjednici se moglo ćuti kako grad Koprivnica gotovo ništa ne poduzima u vezi ovog pitanja, već da se stalno svade s načelnikom Koprivničkog Ivanca, gospodinom Vrabeljom. Kako god bilo, ovo pitanje trenutno je jedno od aktualnijih i o njemu će se još dosta pričati, a unatoč mnogim negodovanjima, izvješće je prihvaćeno sa 18 glasova za i 14 protiv.

Dosta buke digla je i zadnja tema na dnevnom redu, a to je ona o visini naknade za rad predsjednika i članova Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Župan Koren naglasio je kako su ostvarene mnoge uštede te je prodleženo da se naknada za predsjednika s dosadašnjih 150 kuna poveća na 600, a za članove vijeća sa 100 na 400 kuna.

– Korektno je prema ljudima koji rade taj posao da se uvedu naknade. Osim toga, predsjednik i članovi Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, dosad su za svoj rad primali naknadu koja je bila značajno manja od onih u drugim ustanovama ali i drugim domovima za starije i nemoćne osobe u zemlji, a svakako nesrazmjernu uloženom angažmanu u radu ove ustanove, između ostalog i jer su uključeni i u rad drugih njezinih radnih tijela, za koji ne primaju nikakvu naknadu – rekao je Koren.Županijska skupština // foto: Ivan Brkić

S njim se nisu složili SDP-ovci i HNS-ovci koji su naglasili da je naknada previsoka jer nije bilo ni povećanja cijena smještaja te da što se tiče naknada, nije u redu da se izdvaja samo jedna ustanova. I ovdje je, unatoč njihovom negodovanju, visina naknade utvrđena s 18 glasova za i 15 protiv.

Osim gore navedenih tema raspravljalo se i o djeci i mladima s poremećajima u ponašnaju, o stanju zaštićene graditeljske baštine, o suradnji između regija Qarkut Fieri (Albanija) i naše županije te se birao Županijski savjet mladih Koprivničko-križevačke županije. Oko ovih tema nije bilo previše rasprava, već su sve bez nesuglasica prihvaćene.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×