Održan četvrti “Gitaristički susret točno u 19 i 33”

07:24h
0
Točno u 19:33

Udruga gitarista klasične gitare Allegro iz Koprivnice organizirala je svoj četvrti “Gitaristički susret točno u 19 i 33” koji je održan u petak 11.02. u Domu mladih u Koprivnici. Na koncertu su nastupiti članovi Udruge Allegro: Ana Tukša, Eric Vidović, Jan Samaržija, Vedran Kučić, Matija Kučić i Vanja Posavec., koji su uglavnom sadašnji i bivši učenici glazbene škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice „pojačani“ sa članicom iz Bjelovara.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Ovaj nastup organiziran je kao potpora članovima Udruge koji se kao učenici svojih glazbenih škola pripremaju za međunarodno gitarističko natjecanje „Porečki tirando“ koje će se održati u Poreču od 17.-19.02.2011. te za  „Regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa“ koje će se održati u Bjelovaru početkom mjeseca ožujka. Specifična je bila i dobna strukutra izvođača pa je tako četrdesetak posjetitelja uživalo je u izvedbama najmlađih izvođača koji polaze tek 2.r. osnovne glazbene škole, zatim učenike ostalih razreda osnovne glazbene škole među kojima su i osvajači brojnih nagrada, pa sve do učenika završnih razreda Srednje glazbene škole koji su već osvajali mnoge nagrade na međunarodnim natjecanjima.Svi izvođači izvodili su kompletan natjecateljski program te je razina izvedbe glazbenih dijela bila na visokom nivou a i reakcije publike pokazale su da prisutni posjetitelji u potpunosti uživaju u izvedenom programu.

 

Točno u 19:33_02Nakon održanog koncerta izvođači su u međusobnom druženju sa profesorom Antoniom Rumenovićem, koji je isto tako član naše Udruge te je pripremio najveći broj izvođača za nastup,razmijenili gitaristička iskustva o svojim nastupima te se tako uz sam nastup i dodatno educirali.

Ovo je prvi ovogodišnji gitaristički susret kojeg je organizirala Udruga gitarista klasične gitare Allegro kojoj je cilj da se kroz ove susrete odradi, mogli bismo reći, svojevrsni „trening“ izvođača za javne nastupe, ujedno međusobno upoznavanje gitarista, učenje i populariziranje klasične gitare među građanima koji će na ovaj način češće imati priliku slušati gitarističke nastupe u Koprivnici i to u različitim javnim prostorima i na kraju, edukacija i samih posjetitelja koncerata, osobito onih mlađih, o tome kakva je kultura ponašanja na koncertima, kada se plješće izvođačima, što su to „stavci“ u glazbenim djelima i još mnogo toga. Slijedeći gitaristički susret biti će održan tijekom mjeseca ožujka.

čitam...