24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice “Fran Galović”
O

Ne propustite

U subotu, 21. travnja 2012. održan je Dan otvorenih vrata Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica. Bogat program odvijao se ovaj put na dvije lokacije – u Knjižnici na Zrinskom trgu i u prostoru Kampusa (bivše Vojarne).

U svim odjelima (Dječjem odjelu, Odjelu za odrasle i Stručno-znanstvenom odjelu) od 8.00 do 13.00 sati trajala je akcija «Učlanjujemo Vas besplatno u knjižnicu», prvenstveno za građane Koprivnice i okolice koji još nisu članovi Knjižnice.

Priliku za ostvarenje besplatnog jednogodišnjeg članstva iskoristilo je 86 građana, od toga 59 odraslih i 27 djece. Akcija „Vraćanje knjiga bez zakasnine“, namijenjena „zaboravljivim“ korisnicima osobito je naišla na dobar odaziv, te je ovu prigodu da vrate zakašnjele knjige iskoristilo 76 korisnika.

U Odjelu za odrasle odvijala se nagradna igra „Pronađi me na polici» u kojoj je sudjelovao 21 natjecatelj, a najbolje vrijeme u pronalaženju zadanih knjiga na policama postiglo je pet dama – pobijedila je Marija Potroško Kovačić s vremenom od 31 sekunde i 96 stotinki, a s razlikama od samo nekoliko sekundi slijedile su Diana Petričević, Irena Mlinarević, Kristina Borovac i Karmen Furjan. Najbrže tragačice za knjigama za svoje rezultate nagrađene su lijepim knjigama.

120423-dan-otvorenih-vrata1Na štandovima ispred knjižnice održavala se popularna (Ras)prodaja otpisanih knjiga gdje su građani mogli vrlo povoljno kupiti ne samo knjige, već i otpisanu AVE građu. Prodajom 120 primjeraka otpisane knjižnične građe po simboličnim cijenama Knjižnica je ostvarila prihod od 470,00 kuna koji će se iskoristiti za obnovu informatičke opreme u knjižnici.

Ispred Knjižnice po prvi puta je postavljen štand za promociju Bookcrossinga – akcije koja se odvija po sloganom “DARUJ, UZMI I RAZMIJENI KNJIGU”, s ciljem da knjige dobrovoljno donose, uzimaju i vraćaju odnosno da potpuno slobodno kruže među svima koji su zainteresirani da ih pročitaju. Punkt za knjige koje se mogu razmjenjivati putem BookCrossinga bit će nadalje postavljen u Odjelu za odrasle u prizemlju Knjižnice.

Zainteresirani korisnici koji su poželjeli zaviriti u knjižnične kutke koji im nisu svakodnevno na raposlaganju imali su i ovaj put za to priliku kroz vođenu turu po Knjižnici pod nazivom «Knjižnica kakvu ne poznajete”.

Knjiznica_-_Old_timer_klub_Biciklin_pred_Knjiznicom_krece_u_KampusDrugi dio programa odvijao se u Kampusu od 10.00 do 12.30 sati. Knjižnica, zajedno s poduzećem „Kampus“ d.o.o., po prvi put je pozvala građane da posjete i razgledaju prostore koji su Knjižnici ustupljeni za spremište knjiga i garažiranje bibliobusa. Pozivu se odazvalo 70 – tak građana koje su pozdravili u ime Grada Koprivnice pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Kristina Cvitić, direktorica poduzeća “Kampus” Marija Potroško Kovačić te u ime Knjižnice ravnateljica Dijana Sabolović-Krajina. Svi posjetitelji na poklon su dobili knjige, te uživali u ponudi koju su pripremili suradnici Knjižnice – Udruge za terapeutske vještine ponudila je delicije od kopriva, „Šareni dućan“ organizirao je izložbu i prigodnu prodaju vlastitih izdanja, a posebno su oduševili učenici Glazbene škole „Fortunat Pintarić“ svojim mini koncertima, predvođeni profesorom Tkalčecom. Biciklijadu do Kampusa predvodio je Oldtimer klub „Biciklin“, a za građane je bio i organiziran i besplatan prijevoz taxi-kombijem do Kampusa i natrag do Knjižnice.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održava povodom 22.4., Dana planeta Zemlje, 22.4., Dana hrvatske knjige i 23.4., Svjetskog dana knjige i autorskog prava.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Održana redovna skupština

FOTO Đurđevački umirovljenici planiraju pjevanje, ples i plivanje za podizanje kvalitete života

Đurđevački umirovljenici, okupljeni u Maticu umirovljenika, održali su svoju redovnu godišnju skupštinu. Skupštinu je vodio predsjednik Tomo Jozek, koji je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×