13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan koncert Tamburaškog društva “Tomo Šestak”
O

Ne propustite

Gradonačelnica Grada Koprivnica Vesna Želježnjak zajedno sa svojim zamjenicima Mišelom Jakšićem i Melitom Samoborec, u petak 7. studenoga, prisustvovala je koncertu Tamburaškog društva „Tomo Šestak” u Domoljubu. Koncert se već tradicionalno održava u povodu proslave Dana Grada Koprivnice.

Tamburačko društvo „Tomo Šestak” promiće i njeguje tamburašku glazbu, a izvodi orketstralnu glazbu izvorno pisanu za tamburu, lokalno- instrumentalne tamburaške skladbe kao i skladbe aranžirane za tambure.

Svake se godine svojim koncertima, za koje se marljivo pripremaju, predstavljaju publici u Koprivnici kao i nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu te Mađarskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

Od samog početka rada orkestrom ravna dirigent Antal Papp kojem svi članovi orkestra mogu zahvaliti za svoje prve note na tamburi. Za svoje bogato djelovanje u promicanju tamburaške glazbe Antal Papp je 2009. godine nagrađen nagradom „Zlatna tamburica” koju na festivalu Hrvatske tamburaške glazbe dodjeljuje Glas Slavonije.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×