17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan okrugli stol o iskustvima u radu s romskom djecom
O

Ne propustite

U koprivničkoj knjižnici i čitaonici „Fran Galović” u povodu Svjetskog dana Roma koji se obilježava 8. travnja održan je šesti okrugli stol “Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području”. Teme ovogodišnjeg okruglog stola su uključivanje romske djece u predškolske programe te postignuća i izazovi u radu s romskom djecom u proteklih godinu dana.

Stručnom skupu, uz gradonačelnicu Vesnu Želježnjak, prisustvovao je zastupnik romske manjine u Hrvatskom saboru i predsjednik Romskog nacionalnog vijeća Veljko Kajtazi, pomoćnik ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH Aleksa Đokić sa suradnikom Orhanom Memedijem, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, načelnik Općina Drnje Slavko Loth i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić. Uz to, okruglom stolu prisustvovali su i stručnjaci različitog profila koji rade s romskom djecom (odgajatelji, učitelji, stručni suradnici u nastavi, knjižničari, socijalni radnici i drugi) kao i predstavnici romskih udruga,

Za iniciranje i organiziranje ovih okruglih stolova, kao i ostale programe podrške romskoj zajednici, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica dobila je nekoliko međunarodnih nagrada i priznanja: EIFL Public Library Innovation Programme (EIFL-PLIP) Innovation Award za program potpore romskoj zajednici, posebice djeci i mladima, pomoću korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije (2013.), The 2014 American Library Association (ALA) Presidential Citation for Innovative International Library Projects za iniciranje i organiziranje okruglih stolova te umrežavanje stručnjaka različitih profila u lokalnoj zajednici u suradnji s romskim udrugama i predstavnicima lokalnih uprava i samouprava. U 2015. koprivnička Knjižnica nominirana je za UN-ovu Nagradu WSIS – World Summit on Information Society Project Prize 2015.

Izvor: www.koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×