Održan prijem u čast Zorana i Martine Zlatar

16:24h
0
Zoran i Martina Zlatar s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak // Foto: www.koprivnica.hr

Gradonačelnica Vesna Želježnjak u utorak, 26. kolovoza održala je prijem u čast Zorana i Martine Zlatar koji su se prošle subote vratili s 1.600 kilometara dugog humanitarnog biciklističkog maratona.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak zahvalila je Zoranu i Martini na svemu što su učinili za naš grad te dodala „pokazali ste jednu humanost, odgovornost, socijalnu osjetljivost”.

Koprivnički policajac Zoran Zlatar i njegova petnaestogodišnja kćerka Martina na put prema Czestohowi poznatom svetištu u Republici Poljskoj krenuli su 8. kolovoza 2014. sa Zrinskog trga.

Cilj ovog humanitarnog putovanja bio je prikupljanje novčanih sredstava namijenjenih za kupnju nužno potrebne opreme za Odjel pedijatrije Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica. Akciju pod nazivom „1 kilometar=1 euro” organizirao je regionalni klub IPA Koprivnica koji djeluje na području Koprivničko-križevačke županije, a čiji su članovi aktivni i umirovljeni zaposlenici PU Koprivničko-križevačke. Svrha međunarodne policijske asocijacije je stvaranje prijateljskih veza i promicanje međunarodne suradnje pod motom “Služiti kroz prijateljstvo”.

Akcija „1 kilometar=1 euro” službeno traje do 30. kolovoza a do sada je prikupljeno 39 886 kuna.

Izvor: www.koprivnica.hr