trogodišnji projekt

Održan prvi sastanak tima iz projekta Ruka podrške i prijateljstva, evo kakve će se aktivnosti provoditi

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, a program uz Ministarstvo sufinancira i Grad Đurđevac.

14:17h
0
Foto: Grad Đurđevac

U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac održan je prvi sastanak projektnog tima projekta Ruka podrške i prijateljstva kojeg provodi Udruga udomitelja za djecu Osmijeh.


Voditeljica projekta Dubravka Čordašev upoznala je članove projektnog tima s dosad provedenim aktivnostima projekta kao i s planom aktivnosti za buduće razdoblje.

Podsjetimo, Udruga udomitelja za djecu Osmijeh uz pomoć Grada Đurđevca prijavila je projekt Ruka podrške i prijateljstva na raspisani natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radi se o projektu koji će trajati tri godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 518.000 kuna.

U sklopu projekta udomitelji i udomljena djeca steći će nova znanja i vještine rada na računalu, održat će se niz likovnih radionica, susreta udomiteljskih obitelji i djece s ciljem širenje mreže udomiteljstva  i razmjenom iskustava. Kroz promocije udomiteljstva građani će biti upoznati s dobrobitima udomiteljstva kao najboljeg alternativnog oblika skrbi za djecu.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, a program uz Ministarstvo sufinancira i Grad Đurđevac.

Spomenimo na kraju, sastanku su nazočili voditeljica projekta i predsjednica udruge Osmijeh, Dubravka Čordašev, predstavnica Centra za socijalnu skrb Đurđevac, Vesna Orač, predstavnik udomitelja Ivan Palić, predstavnica Grada Đurđevca Lucija Antolaš te administratorica projekta Mateja Miklik.

čitam...