21.2 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održan sastanak osnivača Javne ustanove za odlaganje komunalnog i neopasnog otpada SZ Hrvatske
O

Ne propustite

Sastanak predstavnika osnivača Javne ustanove za odlaganje komunalnog i neopasnog otpada sjeverozapadne Hrvatske održan je 6. svibnja 2011. u Koprivnici, a sastanku se odazvala većina osnivača.

Aktivnosti Javne ustanove su stavljene u fazu mirovanja nakon osnivanja tvrtke Piškornica d.o.o. kroz koju se posljednje tri godine projekt provodi, a njenim upravljačkim tijelima istekli su mandati.

 

Predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove Darko Koren pojasnio je da je tvrtka osnovana prema smjernicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tvrtka je osnovana zbog lakšeg provođenja projekta, a koordinatori projekta su time postale županije (Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska i Koprivničko-križevačka).

Razlog sazivanja ovog sastanka bio je dogovor o statusu Javne ustanove i aktualnom stanju projekta. Aktivnosti i rad tvrtke Piškornica d.o.o. prezentirao je predsjednik Nadzornog odbora Marijan Štimac.

Prisutni predstavnici gradova i županija osnivača Javne ustanove na kraju su donijeli sljedeće zaključke:

  • – Osnivači će vrlo skoro dobiti pismeno izvješće o dosadašnjem radu Javne ustanove i tvrtke Piškornica d.o.o.
  • – Ravnatelj Javne ustanove i bivši direktor Piškornice d.o.o. Nedo Cepić dužan je vratiti svu dokumentaciju o projektu koja se nalazi u njegovom posjedu
  • – Osnivači do 1. lipnja trebaju imenovati predstavnike u Upravno vijeće Javne ustanove kako bi se to tijelo formiralo
  • – Nakon formiranja Javne ustanove donijet će se odluke o njenom daljnjem statusu u projektu, te posebno o njenoj imovini

Predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove Darko Koren pozvao sve jedinice lokalne samouprave da se priključe projektu, a posebno Grad Koprivnicu. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×