23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Održana konferencija u povodu Dana Drave
O

Ne propustite

Međunarodni projekti i izazovi zaštite i održivog razvoja prostora Regionalnog parka Mura – Drava te Biosfernog rezervata Mura – Drava – Dunav bili su neke od tema danas održane konferencije 14.-og po redu Dana Drave. Projekt tri rijeke – jedan cilj Three Rivers = One Aim, kao suorganizator skupa predstavila je Željka Kolar, ravnateljica županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, te je rekla što je cilj koprivničke konferencije. 

– Konferencija je organizirana kako bi se ovo vrijedno područje što više prezentiralo javnosti, kako bi se prikupile nove inicijative i jedinica lokalne samouprave, i nevladinih udruga i nas kao ustanova koje se bavimo zaštitom prirode koje upravljamo tim područjem ali i svih drugih zainteresiranih za očuvanje tog jako, jako vrijednog područja, ne samo na nacionalnoj već i međunarodnoj razini Regionalnog parka Mura – Drava i Biosfernog rezervata Mura – Drava – Dunav.

Helena Hećimović je predstavila projekt razvoja biciklističkog turizma na području rezervata te je izrazila i svoja očekivanja:

– Prije svega da se vidi što se radi na oživotvorenju Biosfernog rezervata Mura – Drava – Dunav jer to je naša dugoročna strategija a jedino preko projekata se ona može pretvoriti u nešto što zaista donosi prihod i stvarni razvoj ovom području.

Na konferenciji je bilo riječi i o zaštiti rijeka i vodozemaca na prometnicama, te o povećanju zavičajnih vrsta drveća i voćkarica u ekosustave privatnih šuma na području naše županije. Stručna izlaganja održali su tako Mladen Matica iz Zavoda za prostorno uređenje, Miroslav Samardžić iz koprivničke Gimnazije te Goran Šafarek iz Udruge BAOBAB.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prva pričest

[FOTO/VIDEO] Svečanost u Župi Blaženog Alojzija Stepinca, novi pričesnici primili sakrament

U Župi Blaženog Alojzija Stepinca u Koprivnici danas je proslavljen sakrament Prve pričesti. Okupio se velik broj obitelji, prijatelja i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×