Odvezao se tuđim automobilom pa sletio s ceste

09:33h
0
Ilustracija

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje te osumnjičila 23-godišnjaka zbog neovlaštenog uzimanja tuđeg osobnog automobila.

Spomenuti je 23-godišnjak jučer oko 5.30 sati u Goli, s parkirališta ispred ugostiteljskog objekta, ušao u nezaključani automobil kojem su ključevi bili u kontakt-bravi.

Potom se odvezao prema Novačkoj, a oko 5.50 sati na cesti između Gole i Novačke je zbog neprilagođene brzine automobilom sletio izvan kolnika.

Vozač je pješice napustio mjesto događaja, te je naknadno pronađen, a vozilo je vraćeno vlasniku. Protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće.

Skupo platio odbijanje alkotesta

Na Prekršajni sud u Križevcima jučer je doveden 46-godišnji vozač koji je pet minuta iza ponoći upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola. Kako je odbio alkotestiranje, kažnjen je novčanom kaznom od 6300 kuna.

Pojačani nadzor prometa teretnih vozila i autobusa

U razdoblju od 9. do 15. veljače Policijska uprava koprivničko-križevačka provodit će pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. Prilikom pojačanog nadzora posebna pozornost biti će posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, posjedovanja valjane vozačke dozvole, valjanosti preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, tehničke ispravnosti vozila, korištenju zimske opreme, radnom vremenu i korištenju obveznih odmora vozača.