9.9 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dobra suradnja

Nezaobilazni nositelj kulturnog života u Križevcima, Ogranak Matice Hrvatske priprema zanimljivu izložbu, evo kada ju možete posjetiti
N

Pokrovitelj izložbe je Grad Križevci, a razgledati ju možete do 4. ožujka, svaki radni dan od 10 do 13 i od 17 do 19 sati te subotom od 10 do 12 sati

Ne propustite

Zanimljiva pozivnica stigla je od Gradskog Muzeja Križevci i Ogranka Matice hrvatske, a vezana je uz otvorenje izložbe pod nazivom “Zajedno od 1842. djelovanje Matice hrvatske u Križevcima”.

Na samom otvorenju, koje je zakazano za sljedeći tjedan u utorak od 18 sati, govorit će predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran te Renata Husinec, predsjednica križevačkog Ogranka. Izložba će biti postavljena u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci.

Podsjetimo, najvažnija zadaća Matice hrvatske je promicanje nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak i za hrvatski jezik.

– Ogranak Matice hrvatske u Križevcima nezaobilazni je nositelj kulturnog života u našem gradu. Križevčani su u Matici hrvatskoj prisutni od sama njezina osnutka kao članovi utemeljitelji pa sve do danas. Ogranak Matice hrvatske u Križevcima osnovan je 1965., a za Hrvatskog proljeća 1971. i središnjica i ogranci prisilno prestaju s radom. Uspostavom suverene Republike Hrvatske Matica ponovno počinje sa svojim djelovanjem, što se u Križevcima dogodilo 27. studenoga 1990 – poručili su organizatori.

Objavljivanjem više od 60 različitih publikacija i priređivanjem više od 500 događanja križevački su matičari dali prepoznatljiv doprinos čuvanju i promicanju  identiteta križevačkog kulturnog prostora i njegovih znamenitih ljudi u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Pokrovitelj izložbe je Grad Križevci, a razgledati ju možete do 4. ožujka, svaki radni dan od 10 do 13 i od 17 do 19 sati te subotom od 10 do 12 sati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×