31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
potpisani ugovori

Opasno đurđevačko raskrižje dobiva novi kružni tok, kreću radovi vrijedni 1,3 milijuna kuna
O

Bitno je naglasiti kako će se pokušati organizirati prometovanje na način da i tokom radova raskrižje bude provozno za osobna vozila dok će teretni promet preusmjeravati, a rok za završetak radova je kraj godine, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ne propustite

U suradnji sa Županijskom upravom za upravljanje županijskim i lokalnim cestama, Grad Đurđevac uspješno je prijavio još jedan zajednički projekt. Cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti u prometu, a radi se o projektu rekonstrukcije raskrižja Grkinske ulice i Ulice Miroslava Krleže.

Projekt je prijavljen na raspisani poziv iz područja sigurnosti prometa na cestama na području Hrvatske u 2020. godini s obzirom na to da je riječ o vrlo opasnom raskrižju za sve sudionike prometa.

Nakon što je stigla pozitivna Odluka o sufinanciranju projekta, raspisana je javna nabava i odabran izvođač radova, a jučer je potpisan ugovor. Radovi bi trebali krenuti kroz desetak dana.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 1,3 milijuna kuna, a s obzirom na to da se radi o spoju prometnica u nadležnosti Grada i Županijske uprave za ceste, Ministarstvo unutarnjih poslova projekt će sufinancirati sa 700 tisuća kuna, a preostali dio je osiguran u proračunu Grada i ŽUC-a.

Radovima je predviđena površinska rekonstrukcija raskrižja, odnosno uklonit će se postojeći asfalt i rubnjaci, a zatim slijedi izmještanje stupova javne rasvjete, rekonstrukcija mreže oborinske odvodnje te priprema posteljice, postava novih betonskih rubnjaka i asfalterski radovi.

– U tijeku je i izrada prometnih elaborata te nabava prometne signalizacije i svega ostaloga što je potrebno za početak radova. Bitno je naglasiti kako će se pokušati organizirati prometovanje na način da i tokom radova raskrižje bude provozno za osobna vozila dok će teretni promet preusmjeravati, a rok za završetak radova je kraj godine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Izgradnjom kružnog toka smanjit će se brzina prometovanja na spoju ovih dviju ulica te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz ulice Miroslava Krleže na Grkinsku ulicu. Ovo je samo nastavak zajedničke suradnje sa ŽUC-om na projektima kojima se povećava sigurnost sudionika u prometu na našem području – zaključio je gradonačelnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

sudar

UPRAVO Prometna nesreća u Zagrebačkoj ulici, Ford dobio “po repu”

U Zagrebačkoj ulici u Koprivnici upravo se dogodila prometna nesreća. Kako doznajemo s mjesta događaja policija trenutno regulira promet na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×