19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uoči sjednice vijeća

Općina Drnje mijenja Odluku koja datira još iz 2014., Dombaj: Želimo povećati sigurnost u prometu, izaći ljudima u susret da ih se ne kažnjava
O

Načelnik Dombaj otkrio nam je kako će doći u Ulici Braće Radića i do jednosmjernog prometa radi sprječavanja opasnih točaka i kako bi povećali sigurnost u prometu

Ne propustite

Danas na rasporedu s početkom u 20:15 održat će se sjednica Općinskog vijeća Općine Drnje.

Jedna od točaka o kojem će raspravljati je donošenje Odluka o uređenju prometa na području Općine Drnje.

Zadnja odluka koja je trenutno na snazi o uređenju prometa datira iz 2014. godine.

– Uvidom u tu odluku i kada smo obišli teren shvatili smo kako dosta toga nije ažurirano po novim regulacijama. Potrebno je bilo zamijeniti nazive županijske ceste i nekih odvojaka. Prije svega, uskladiti i obnoviti stanje na županijskim cestama – rekao je načelnik Dombaj.

Također, još jedan od razloga zašto će doći do promijene je modernizacija prometa.

– Vozila su danas puno veća. Sve je više radnih i poljoprivrednih strojeva koji više nisu mali, samim time to zahtjeva novi model prometovanja lokalnim cestama – nastavlja.

Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Interes Općine je da po završetku aglomeracije Koprivnice, konkretnije po završetku kanalizacijske mreže i vodovodnih priključaka budu spremni ići u kompletnu modernizaciju i rekonstrukciju naših lokalnih cesta.

– Cilj nam je povećati sigurnost u prometu, izaći ljudima u susret da ih se ne kažnjava za nešto što je po staroj odluci kažnjeno. Zatim, cilj nam je da kao odgovorno vodstvo stupimo u skladu s vremenom u kojem živimo – ističe Dombaj.

Načelnik Dombaj, otkrio nam je kako će u Ulici Braće Radića doći do jednosmjernog prometa radi sprječavanja opasnih točaka i kako bi povećali sigurnost u prometu.

Ako će se ići u kompletnu modernizaciju cesta, što se ne može unutar jedne proračunske godine jer je to postupak koji će se rješavati kroz jedno mandatno razdoblje, cijena projekta koštat će između 500 i 700 tisuća eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×