15.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Projekti u Legradu

Općina iznajmljuje Legrađanku gastarbajterici iz Njemačke koja će joj vratiti život za novu sezonu
O

Ne propustite

U roku tri mjeseca Legrađanka bi trebala zgradu obnoviti i otvoriti kako bi bila spremna za sezonu i nadolazeći Europski piknik, rekao je Sabolić.

Općina Legrad ima velike planove u 2017-oj godini, a u njih nas je uputio načelnik Općine Ivan Sabolić. Kao najveći projekt najavio je katastarsku izmjeru općine Kutnjak.

– Uz Županiju i Državnu geodetsku upravu, Općina će za ovu godinu u projekt uložiti 700.000 kuna. Osim toga, slijede i radovi na kanalizacijskoj mreži te završetak gradnje ceste u gospodarskoj zoni Mali Pažut.

– Ne znamo kad će se početi s radovima na kanalizaciji. Mi smo svoj dio vezan uz dokumentaciju i imovinsko-pravne odnose riješili. Sad sve ovisi o Aglomeraciji Koprivnica odnosno drugim Općinama koje su obuhvaćene projektom, a nisu još ispunile sve uvjete. Što se nas tiče, još se samo treba izabrati izvođač radova i radovi mogu početi – kaže načelnik Legrada, nadovezavši se da je zbog navedenih razloga pitanje hoće li to uopće biti ove godine najesen, ili tek iduće.

Ukoliko bi se sve spomenuto ostvarilo, Sabolićeva gruba procjena je kako bi ukupna vrijednost realizacije, uz europski novac, mogla biti oko tri milijuna kuna.

Ivan Sabolić // Foto: Matija Gudlin
Ivan Sabolić // Foto: Matija Gudlin

– Također, htjeli bismo realizirati i reciklažno dvorište. Imamo svu potrebnu papirologiju, ali ne bismo se htjeli financijski zaletavati – razuman je načelnik te nas upućuje u situaciju s Legrađankom, zgradom s potencijalom za ugostiteljski objekt.

Kako doznajemo, jučer se održalo vijeće te je dogovoren novi najmoprimac. Zasad znamo da se radi o gospođi iz Njemačke koja sad živi u Legradu.

– U roku tri mjeseca ona bi trebala zgradu obnoviti i otvoriti kako bi bila spremna za sezonu i nadolazeći Europski piknik – rekao je Sabolić i uputio nas u trenutnu situaciju sa Šodericom.

– Zasad, za Šodericu je u planu šetnica koju planiramo prijaviti na EU fondove, kroz natječaj za prirodnu baštinu, a uz pomoć PORA-e – zaključio je naš sugovornik i najavio skorašnji sastanak s Turističkom zajednicom, u vidu priprema sadržaja za sezonu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

4 NL BJ-KC-VT

Mladost i Podravac u derbiju susjeda na tablici, Molve traže oporavak nakon “šestice” protiv jakih Cvetkovčana

U 20. kolu 4. nogometne lige čekaju nas dva županijska derbija. Prvi se igra u subotu u Molvama protiv Mladosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×