8.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PLANOVI

Općina Kloštar Podravski isplanirala proračun od 5,5 milijuna eura, Pavlović: Dobit ćemo modernu tržnicu, a krećemo i u realizaciju projekta budućih toplica
O

Ravnomjeran razvoj svih naselja naš je prioritet. Brojni projekti čija je realizacija u tijeku potvrđuju da su nam nit vodilja prijedlozi i zahtjeva mještana kaže Siniša Pavlović

Ne propustite

Proračun Općine Kloštar Podravski za iduću će godinu iznositi 5,5 milijuna eura. Najviše prihoda, 3,1 milijun eura, planiran je od potpora iz fondova Europske unije i državnog proračuna za kapitalne investicije. Jedna od tih investicija je i izgradnja moderne tržnice u samom središtu Kloštra Podravskog.

– Izgradnja tržnice je počela, a taj projekt je vrijedan 1,13 milijuna kuna i sredstva su osigurana kroz potpore Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Uz tržnicu kapaciteta oko 40 štandova, gradit će se i sedam poslovnih prostora te dvije hladnjače koje će biti od velike koristi poljoprivrednicima s područja općine – ističe Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Među kapitalnim investicijama je i početak realizacije projekta budućih toplica. U idućoj godini planirana je realizacije studije izvedivosti koja je preduvjet za početak gradnje.

Foto: Ivan Balija
Siniša Pavlović // Foto: Ivan Balija

– Projekt budućih toplica koje će se graditi u blizini Kozarevca uvršten je u Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku pa očekujemo da će se realizirati i predviđene potpore za studiju izvedivosti i projektnu dokumentaciju – kaže Siniša Pavlović.

U planu je i nadogradnja dječjeg vrtića za još dvije odgojne skupine, a ulagat će se i u izgradnju pješačkih staza u Ulici 1. svibnja, Budančevici te uređenje središta Kloštra Podravskog, kao i obnove društvenih domova.

– Nastavlja se i izgradnja kanalizacijske mreže u sklopu projekta aglomeracije, a u proračunu su predviđene i razne potpore za mještane, kao i sredstva za rad udruga i sportskih klubova. Planirani projekti ostvaruju se prema planu i njihovom realizacijom neprestano poboljšavamo kvalitetu života svih mještana. Ravnomjeran razvoj svih naselja naš je prioritet. Brojni projekti čija je realizacija u tijeku potvrđuju da su nam nit vodilja prijedlozi i zahtjeva mještana – zaključio je Siniša Pavlović.

Terme Kloštar Podravski
Ovako će izgledati toplice//Foto: Izvadak iz idejnog projekta
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER ŽENE

Pitomačanke upisale petu uzastopnu pobjedu

Rukometašice Pitomače stigle su do pete uzastopne prvenstvene pobjede, a u 15. kolu Druge hrvatske lige Sjever slavile su...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×