25.7 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROJEKT ZAŽELI

Općina Kloštar Podravski osigurala potrebnu skrb starijim i nemoćnim osobama, a njima brine 20 gerontodomaćica
O

Sad s radošću možemo reći da opet na vrata starijih i nemoćnih kucaju žene koje im unose trenutke druženja i pomaganja u obavljanju svakodnevnih poslova kaže Siniša Pavlović

Ne propustite

Općina Kloštar Podravski i službeno je počela provedbu četvrte faza projekta Zaželi. U sklopu projekta zaposlene su 23 osobe, od čega je 20 gerontodomaćica, dva terenska koordinatora te voditelja projekta.

Vrijednost nove faze projekta pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama je 960.000 eura i Općina je kroz potporu od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osigurala financiranje u stopostotnom iznosu. Projektom će biti obuhvaćeno minimalno 120 starijih i nemoćnih osoba kojima će zahvaljujući redoviti posjetama gerontodomaćica znatno biti olakšana svakodnevica.

Gerontodomaćice, terenski koordinatori i voditeljica projekta zaposleni su na 33 mjeseca, dok sama provedba projekta traje 36 mjeseci. Od idućeg tjedna gerontodomaćice i službeno kreću s radom.

– Sad s radošću možemo reći da opet na vrata starijih i nemoćnih, kao i onih koji su u potrebi za ovakvom vrstom pomoći, kucaju žene koje unose trenutke druženja i pomaganja u obavljanju poslova koji poboljšavaju njihovu kvalitetu života – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Foto: Općina Kloštar Podravski
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO Najprkač je onaj iz Koprivničkih Bregi, nagrađena i najbolja tacna i najljepši štand

Poznati su dobitnici nagrada na ovogodišnjoj Virovskoj prkačijadi. Najuređeniji štand ima Društvo žena Novigrad Podravski, dok su se nagradom za...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×