14.1 C
Koprivnica
Srijeda, 12. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Firma Mauthner najnoviji stanar industrijske zone

Općina Koprivnički Ivanec živi svoju industrijsku renesansu, načelnik Vrabelj: Ostale su još svega tri parcele, a i za njih postoji interes
O

Načelnik se dotaknuo i projekta RCGO Piškornica za kojeg kaže kako napreduje zadovoljavajućim tempom.

Ne propustite

Općina Koprivnički Ivanec polako popunjava svoju poslovnu zonu.

Poduzeće Mauthner najnoviji je stanar, ove još malo pa u potpunosti popunjene industrijske zone.

Zoran Vrabelj, načelnik Općine Koprivnički Ivanec kazao nam je kako je kupoprodajni ugovor sa spomenutom firmom potpisan početkom ove godine. Vrijednost prodanih čestica iznosi 233.000 eura.

Riječ je o prodaji dvije čestice ukupne površine 30.000 metara kvadratnih.

– Drago mi je što su se odlučili kupiti zemljište upravo u našoj općini. U planu je kroz dvije do tri godine realizirati kompletan projekt, a riječ je o pogonu za preradu i prodaju žitarica. Realizacijom ovog projekta zaposlit će se 15-ak ljudi – naglasio je Vrabelj.

Zoran Vrabelj
Foto: Ivan Balija

Načelnik je istaknuo kako je riječ o poduzeću koje je najveći otkupljivač žitarica i uljarica sa područja Koprivničko – križevačke županije, a trenutno ima 50 zaposlenih.

Vrabelj je istaknuo kako im je poslovna zona skoro pa kompletno popunjena, dodavši kako su ostale još svega tri čestice, veličine devet, 11 i 20-ak tisuća kvadrata. Naglasio je kako i za ove čestice postoji interes te kako vjeruje da će se, u bližoj budućnost, i one prodati.

– Važno je za naglasiti kako firme koje dođu u našu poslovnu zonu, a imaju ili presele svoje sjedište u Općinu Koprivnički Ivanec, prvu godinu oslobođene su plaćanja komunalne naknade. Drugu godinu plaćaju 20 posto iznosa, treću 40 posto, četvrtu 60 i tek nakon pet godina plaćaju puni iznos komunalne naknade – pojasnio je načelnik.

Dodao je kako su sve čestice u industrijskoj zoni potpuno komunalno opremljene sa svim potrebnim priključcima i pristupnim cestama. To su, nastavlja, prepoznali i brojni investitori koji su već izgradili ili su u procesu gradnje.

RCGO Piškornica napreduje zadovoljavajućim tempom

Upitali smo načelnika Vrabelja i o trenutnom stanju u vezi Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Naglasio je kako je na posljednjoj skupštini istaknuto da su sredstva za izgradnju osigurana iz Državnog proračuna.

– U tijeku su ishođenja građevinskih dozvola. Neke su već ishođene, dok se na neke još čeka. Prvi radovi trebala bi započeti već početkom sljedeće godine. Koliko znam nema nikakvih kašnjenja, što je dobro – pojasnio je.

Načelnik je istaknuo kako je Općina retroaktivno naplatila ekološku rentu, no dodao je kako je s nekim gradovima i općinama u sudskim sporovima zbog naplate iste.

– Sa svim jedinicama lokalne samouprave koje zbrinjavaju otpad kod nas potpisali smo ugovore sukladno zakonu. Ti ugovori trebali su biti potpisani puno prije. Općina je oštećena zbog toga što su se ti ugovori tek nedavno potpisali. Počeli smo naplaćivati tek od 2021. godine, a sam taj projekt započeo je još 2008. godine – zaključio je načelnik.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvajači

Podravec iz Torčeca prvak je Druge ŽNL, predsjednica Rumek: Klub je obitelj i tako funkcioniramo, ima lijepih trenutaka, ali i razmirica

Jedna od zanimljivijih sezona Druge županijske nogometne lige je iza nas. U filmskoj završnici titulom prvaka okitio se Podravec...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×