24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
najviše dosad

Općina Novigrad Podravski dobila preko 10.000 eura za provođenje manifestacija, a za jedan projekt odobreno je 100 posto traženih sredstava
O

Prijavitelj projekata bila je Turistička zajednica područja Središnja Podravina u čijem se sastavu nalazi i Općina Novigrad Podravski

Ne propustite

Općina Novigrad Podravski prijavila je svoje projekte na natječaje koje su raspisale Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije te je nastavno uspješnoj prijavi dobila 10.476,41 eura, što ujedno je najveći takav iznos do sada.

Najvažniji prijavljeni projekt Novigrad Podravski na izvoru kulture i tradicije ocijenjen je s maksimalnim brojem bodova i za realizaciju je odobreno 100% traženih sredstava u iznosu od 7720 eura. Prema ugovoru koji je TZP Središnja Podravina nedavno potpisala s Hrvatskom turističkom zajednicom tome iznosu bit će pridodana i vlastita sredstva pa je za realizaciju spomenutog projekta namijenjeno ukupno 9650 eura.

Uz to, na području općine već je u realizaciji projekt snimanja promotivnog serijala Najbolje iz Hrvatske koji će biti emitiran na N1 televiziji, a za taj projekt, koji je ostvario potporu na javnom natječaju koji je raspisala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, ostvarena su sredstva u iznosu od 4958,50 eura.

– Smatramo da će ove manifestacije, kao dijelovi cjelovitog projekta, privući posjetitelje i senzibilizirati lokalno stanovništvo da iskoriste potencijale koje nude njihova tradicija i kultura – piše na službenoj općinskoj stranici.

Prijavljena manifestacija je i Matkanje u Delovima, tradicionalni događaj tijekom kojeg se na starinski način ukrašavaju pisanice. Tu su i aktivnosti vezane za likovno stvaralaštvo pa će se podržati likovne kolonije i izložbe, a financijsku podršku dobit će i Jesenske orguljaške večeri.

Općina nije izostavila ni Martinje za Martina Sagnera, aktivnost koja se održava povodom Martinja te podrazumijeva suradnju s lokalnim vinogradarima i vinarima, odnosno njihovim udrugama.

– Osim tradicionalnih prikaza ceremonija krštenja mošta predviđeno je upoznavanje s prirodnom i tradicijskom baštinom ovoga vinogradarskog kraja. Ove godine je cilj privući i posjetitelje izvan lokalnog okruženja. Stoga će biti izrađeni promotivni materijali, a s obzirom na to da ova aktivnost predviđa obilazak vinogradarskih predjela planira se prigodno postavljanje i otvaranje oznaka u prostoru kod nekoliko najvažnijih mjesta koja će biti punktovi za buduće posjetitelje – poručili su.

Posljednja turistička aktivnost u godini bit će adventski sajam koji okuplja lokalne proizvođače kroz sve četiri adventske nedjelje na prostoru ispred župne crkve u Novigrad Podravskom.

Ove aktivnosti, kao i dobivanje financijske podrške, smatraju velikim uspjehom u Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina kao i u Općini Novigrad Podravski.

Prijavitelj projekata bila je Turistička zajednica područja Središnja Podravina u čijem se sastavu nalazi i Općina Novigrad Podravski.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zrinski trg

[FOTO/VIDEO] PREKRASNO PRIJEPODNE! Koprivnička špica puna veselja, sunca i odličnih kombinacija

Prekrasno i toplo prijepodne mnogi Koprivničani iskoristili su za odlazak u grad. Neki su prošetali Zrinskim trgom, neki su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×