književne nagrade

Općina Novigrad Podravski u suradnji s podravsko-prigorskim ogrankom Društva hrvatskih književnika raspisalo natječaj za književnu nagradu Ivan vitez Trnski 2018

Natječaj se odnosi na autore s Koprivničko-križevačke županije, a od prije dvije godine i na autore s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, prostora koje objedinjuje ime Ivana viteza Trnskog.

11:45h
0
KUD Ivan vitez Trnski // Foto: novigrad-podravski.hr

Književna manifestacija Ivan vitez Trnski zahvaljujući potpori Općine Novigrad Podravski i entuzijazma članova Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika ulazi već u svoju osmu godinu. Nakon skromnih početaka kad su se programi održavali u Novigradu Podravskom i Koprivnici, danas se može ustvrditi kako je manifestacija izrasla u važan književni događaj za širu regiju. Tako je uspostavljena veza s Novom Račom i tamošnjom osnovnom školom, programi su se održavali u Đurđevcu, Virju i Čepelovcu, a bilježi se interes i drugih sredina za gostovanje manifestacije.


No, čini se kako su Dani Ivana viteza Trnskog postali najpoznatiji po književnoj nagradi koju dodjeljuju. U sklopu manifestacije dodjeljuje se nagrada za najbolji književni rukopis autora do 35 godina, a nagrada je osim plakete, tiskanje nagrađenog rukopisa u obliku knjige. Upravo ovako koncipirana nagrada veliki je poticaj mladim autorima da završavaju svoje rukopise u cjeline i prijavljuju se na natječaj. Natječaj se odnosi na autore s Koprivničko-križevačke županije, a od prije dvije godine i na autore s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, prostora koje objedinjuje ime Ivana viteza Trnskog. Nagrada je, iako lokalnog karaktera, poznata u cijeloj Hrvatskoj te su iz godine u godinu veliki pritisci mladih autora iz cijele Hrvatske da im se uvrste rukopisi u natječaj.  Prisjetimo se imena dobitnika, to su bili Marko Gregur, Hrvoje Havaić, dr. Mario Kolar, Jelena Osvaldić, dr. Matija Ivačić, Vedran Volarić, Nikol Bali. Većini je to bila prva knjiga i većina su danas aktivni književnici ili aktivni u književnosti.

Povodom toga, Društvo hrvatskih književnika Podravsko-prigorski ogranak i Općina Novigrad Podravski raspisuju Natječaj za Književnu nagradu Ivan vitez Trnski 2018.

Nagrada se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni književni rukopis (poezija, proza ili drama) autora do 35 godina starosti s podravskog, križevačko-prigorskog i bjelovarsko-bilogorskog područja.

Nagrada se sastoji od plakete i objavljivanja rukopisa. Primaju se rukopisi pisani hrvatskim standardnim ili nestandardnim jezicima. Prijava treba sadržavati: tri (3) računalna ispisa rukopisa s autorovom biografijom i kontaktnim podacima (poštanska i e-mail adresa te telefonski broj).

Zaprimljeni materijali se ne vraćaju.

Dobitnik nagrade bit će proglašen na VIII. Danima Ivana viteza Trnskog koji će se održati 4. i 5. svibnja 2018. godine, a knjiga će biti predstavljena javnosti na IX. Danima  Ivana viteza Trnskog u svibnju 2019.

Prijavu je potrebno poslati na adresu:

Općina Novigrad Podravski, B. Mađera 4/I, 48325 Novigrad Podravski, s naznakom: Za Natječaj Ivan vitez Trnski.Rukopis je potrebno poslati i na e-mail adresu: info@dhk-koprivnica.com.hr

Natječaj je otvoren do 15. travnja 2018. godine.

 

čitam...