odluka

Općina Peteranec isplatit će božićnice za umirovljenike i srednjoškolce, evo detalja

Ovim simboličnim iznosom želimo našim sumještanima pokazati da brinemo za njih, kazao je načelnik Ivan Derdić.

10:15h
0
Foto: Općina Peteranec

Općina Peteranec odlučila je razveseliti svoje umirovljenike i srednjoškolce povodom božićnih i novogodišnjih blagdana kako bi nadolazeće blagdane dočekali što ugodnije.

Tim povodom će svim umirovljenicima s područja općine isplatiti božićnicu u iznosu od 200 kuna, a srednjoškolcima koji imaju prebivalište na području općine od 300 kuna.

– Ovim simboličnim iznosom želimo našim sumještanima pokazati da brinemo za njih. Zato ćemo isplate napraviti prije samih blagdana pa pozivam sve koji zadovoljavaju uvjete da se prijave na vrijeme kako bi osigurali svoju božićnicu – istaknuo je načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Da bi dobili božićnicu, umirovljeni mještani općine Peteranec moraju u Općinu dostaviti popunjen Zahtjev za isplatu jednokratne novčane naknade (božićnice) za umirovljenike, priložiti presliku osobne iskaznice i kartice žiro računa, dokaz o statusu umirovljenika te potvrdu o podmirenim obvezama prema proračunu Općine Peteranec.

Srednjoškolci s područja općine koji žele primiti božićnicu moraju u Općinu dostaviti popunjen Zahtjev za isplatu jednokratne novčane naknade (božićnice) za učenike srednjoškolskog obrazovanja, presliku osobne iskaznice, presliku kartice žiro računa, dokaz o statusu učenika te potvrdu Jedinstvenog upravnog odjela o nepostojanju duga prema proračunu Općine Peteranec.

Pripadnici obje skupine koji žele primiti božićnicu navedene dokumente mogu dostaviti od 1. do 15. prosinca 2021. godine putem elektroničke pošte na opcina-peteranec@kc.htnet.hr ili na prozor općinske zgrade, Matije Gupca 13, Peteranec.