27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U Ivancu cijene udruge

Općina se isprsila, ruke zadovoljno trljaju folkloraši i nogometaši, pogledajte koliko tisuća eura su dobili Sloga i Bratstvo
O

Kunovčani i Ivančani su dobili od općine po 13.272,28 eura

Ne propustite

Stigla je lijepa vijest u općinu Koprivnički Ivanec, a radi se o tome da je općini putem još jednog natječaja odobreno 26.862 eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.

Spomenutim novcem će financirati rad postojećeg dječjeg vrtića Vrapčić, podružnica Ivančica u Koprivničkom Ivancu, a ova sredstva predstavljaju samo nastavak odličnog niza uspjeha općine u povlačenju sredstava na otvorenim natječajima.

S druge strane, općina je ovih dana udrugama i raznim neprofitnim organizacijama, također, objavila sretnu vijest, a radi se o sufinanciranju njihovih aktivnosti i programa.

Tako je Udruga Zelena Piškornica za svoj program Zaštita zdravlja, okoliša i prirode na području općine dobila 929,06 eura. U kategoriji u kojoj su se prijavili postojale su još dvije prijave drugih organizacija, no one nažalost nisu ispunile zadane kriterije.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Što se sporta tiče, devet organizacija prijavilo je svoje programe, a njih osam ispunilo je zadane kriterije.

Tako je Škola nogometa općine Koprivnički Ivanec dobila za redovnu djelatnost 8626, 98 eura. Bratstvo iz Kunovca i Sloga iz Koprivničkog Ivanca dobili su oboje po 13.272,28 eura. Jednak iznos dobili su i Jedinstvo iz Pustakovca i Rudar iz Botinovca, a radi se o iznosu od 6636,14 eura.

Sportski ribolovni klub Patuljan iz Pustakovca za svoju je djelatnost dobio 1990,84 eura, dok su najmanji iznos za svoje aktivnosti dobili veterani Sloge i Bratstva, a radi se o 265,45 eura.

ŽNL, Ivanec - Sloga Bratstvo
Foto: Ivan Balija

Na javni poziv za financiranje aktivnosti vezanih uz kulturu stigle su četiri prijave, a kako stoji u odluci, sve su zadovoljile potrebne formalnosti.

Udruga žena Ivanečko srce za svoj program pod nazivom Očuvanje kulture i starih tradicijskih običaja dobila je 1061,78 eura.

Istu svotu od 1061,78 eura dobile su žene iz Udruge Srce Kunovca i Crvene ruže iz Botinovca. Udruzi žena iz Kunovca novac će dobro doći za njihovu manifestaciju Dani žetve, a Udruga Crvene ruže dobila je financijsku potporu za program Ljepši i zdraviji Botinovec.

Da se u kulturu na području općine ulaže, dokaz je i Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec koje je za svoje djelovanje i zaštitu umijeća izrade Ivanečkog veza dobilo 14.334 eura.

U svakom slučaju, općina je i ove godine pokazala da cijeni rad udruga i neprofitnih organizacija.

Održani ivanečki kresovi 2022
Foto: Dubravko Zagorščak
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×