28.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ISKRICE NA VIJEĆU

Oporba prozvala đurđevačku vlast zbog ne pozivanja župana na Picokijadu; Fucak: Treba smiriti tenzije, da nam se ne obije o glavu, Lacković: Pozvat ćemo ga na Summer cock festival
O

Ono što se u našem narodu zna reći, jedan bik se sam sa sobom ne može bosti, tak da je dobro smanjiti tenzije, raditi na tome da našem gradu bude puno bolje, županiji i cijeloj državi, ovo definitivno nije bio dobar potez prema Županiji - kazao je Gašparić

Ne propustite

Đurđevačko vijeće danas je održalo 15. sjednicu koja je počela izvješćem gradonačelnika Hrvoja Jančija za prvih šest mjeseci rada ove godine. Izvješćem nije bio zadovoljan SDP-ov Marko Fucak kojem je zasmetalo što vijećnici već unazad tri godine ne dobivaju na uvid gradonačelnikove izvješće, a bilo bi zgodno, prema njegovom mišljenju objasniti to na tri stranice kako bi i oni znali što je sve gradonačelnik radio. Kao primjer, naveo je štura izvješća putem gradske internet stranice o gostovanju bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka i župana bjelovarskog Damira Bajsa, o čemu javnost nije informirana kako bi trebala.

Isto tako Fucak je iskazao nezadovoljstvo zbog nepozivanja župana Darka Korena na Picokijadu.

– Poslije Picokijade smo se trebali prezentirati u pozitivi, a ispalo je kontra ispali smo svađalice, to nismo zaslužili, posebice ne oni koji su volontirali tih dana. Picokijada nije prćija od Korena, Jančija ni Fucaka, a pozivanje je ipak u vašoj ingerenciji. Županija bi nas mogla u buduće zakinuti, a to će najviše osjetiti građani – kazao je Fucak istaknuvši kako je u travnju, gradonačelnik bio na svečanoj sjednici županijske Skupštine kada je sve funkcioniralo.

– Gdje je došlo u tih dva mjeseca do prekida suradnje između vodstva Županije i našeg vodstva gradskog? – pitao je Fucak te poručio da treba smiriti tenzije da se ne bi dogodilo da ubuduće Županija Đurđevac ignorira.

Predsjednik gradskog Vijeća Željko Lacković složio se da bi gradonačelnikova izvješća o radu mogla ubuduće biti pisana u određenoj formi i sažeta u jednu točku.

Bjelovarski gradonačelnik Hrebak i župan Bajs su saborski zastupnici s kojima se razgovaralo prvenstveno o inicijativi oko produžetka brze ceste zacrtane do Bjelovara, ideja koja je pokrenuta još dok je Đurđevac imao svog saborskog zastupnika, pojasnio je Lacković pa krenuo objašnjavati što se to dogodilo u odnosima s Županijom.

– Ovo je rezultat političke nekorektnosti gdje se ne uvažavaju projekti ovog grada.
Niti jedan projekt s područja Đurđevca nije uvršten u sporazum Sjever, nemamo adekvatnu zdravstvenu skrb, ovi koji su sada na vlasti uništili su sve dobro što je Đurđevac imao prije 20 godina. Probleme komuniciramo, ali ne pristajemo da nas bilo tko gazi s bilo koje visine – kazao je Lacković.

Fucaku se u mišljenju priključio HDZ-ov Rajko Gašparić koji je nepozivanje župana ocijenio lošim potezom.

– Ono što se u našem narodu zna reći, jedan bik se sam sa sobom ne može bosti, tak da je dobro smanjiti tenzije, raditi na tome da našem gradu bude puno bolje, županiji i cijeloj državi, ovo definitivno nije bio dobar potez prema Županiji – kazao je Gašparić na što mu je Lacković kazao kako je za ljubav potrebno dvoje.

Nakon toga povela se neformalna rasprava o tome na koje bi se skorašnje događanje moglo pozvati župana Korena.

– Pozvat ćemo župana na otvorenje medicinske ordinacije, na dolazak pedijatra, na otvorenje asfaltiranje nerazvrstanih cesta u ingerenciji Županije, na otvorenje šaltera za izdavanje građevinskih dozvola, ili možda nešto društveno primjerice, ono što nam prvo slijedi, pozvat ćemo ga prigodno na Summer cock festival – zaključio je Lacković raspravu pod prvom točkom dnevnog reda.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

HDZ u Koprivnici, Sobota: SDP nosi samo probleme, a mi uz pomoć Vlade u županiji vodimo projekte teške 700 milijuna eura!

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić (HDZ), kandidati HDZ-a na listi Darko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×