13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kontrola prometa

OPREZ! Od sutra će biti sve puno policije, spremaju veliku vikend akciju
O

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske uprave će se provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Ne propustite

Tijekom prvih 19 dana mjeseca siječnja 2022. godine, Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je 34 prometne nesreće, od čega osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama tri su osobe teško ozlijeđene, dok je 10 osoba lakše ozlijeđeno.

Najčešće vrste prometnih nesreća tijekom vikenda bile su slijetanje vozila s ceste, bočni sudar i udar vozila u objekt kraj ceste. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća, a mladi vozači su izazvali tri prometne nesreće.

Kako bi se spriječilo daljnje događanje prometnih nesreća, Policijska uprava koprivničko-križevačka će ovoga vikenda, od petka do ponedjeljka, provoditi pojačani nadzor prometa.

Pojačano će se nadzirati: upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, brzina kretanja vozila, poštivanje prednosti prolaska, korištenje sigurnosnog pojasa, prijevoz djece u vozilima, korištenje mobitela te ostali najteži prometni prekršaji. Posebna pozornost će se posvetiti nadzoru mladih vozača i recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

U sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda, na području Policijske uprave će se provesti akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

– Apeliramo na sve sudionike u prometu na nužnost poštivanja prednosti prolaska, prilagođavanje brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima, korištenje sigurnosnog pojasa i pravilan prijevoz djece u vozilima. Korištenje mobitela ili sličnih uređaja koji predstavljaju distrakciju, osim u slučaju hands-free uređaja, za vrijeme upravljanja vozilom nije dozvoljeno.
Na vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima na cesti. Ističemo i obavezu čišćenja snijega i leda s vozila prije nego što se njima počne upravljati te korištenje zimske opreme na vozilima za vrijeme nastupa zimskih uvjeta. Za poseban oprez molimo vozače starije životne dobi i mlade vozače – poručuju iz policije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×