14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Organizatori najavljuju nove sadržaje za sljedeće Dane travnjaka
O

Ne propustite

Koprivnica je proteklog vikenda bila domaćin poljoprivrednom sajmu, 18. po redu Danima travnjaka što su održani na sajmištu. Riječ je o jednoj od dvije najznačajnije gospodarske manifestacije što ih u Podravini i Prigorju organizira Koprivničko-križevačka županija.

Ovogodišnje izdanje obilježio je veliki odaziv – čak sedamdesetak osoba, uglavnom iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava radionici o ruralnom razvoju. Uspješno su održane već tradicionalne manifestacije, poput tradicijske košnje i bambino kupa koji je pokazao da podravsko-prigorsko stočarstvo ipak ima budućnosti.

Osim toga, uspješno je održan i dvodnevni konjički turnir, ocijenio je županijski pročelnik za gospodarstvo Marijan Štimac:

– Bilo je 119 izlagača, sve to skupa u lošim vremenskim uvjetima. No unatoč tome, mislim da možemo biti zadovoljni s brojem i izlagača i posjetitelja na ovogodišnjim, 18. po redu Danima travnjaka.

Pročelnik Štimac najavljuje da će Dani travnjaka iduće godine svakako doživjeti određene novine:

– Morat ćemo razmisliti o nekim novinama, vjerojatno ćemo se fokusirati više na programe ruralnog razvoja i ponovo uvrstiti malo više još edukacije osim ovih priredbi koje su tradicionalne.

Manifestacija je završila u ponedjeljak navečer podjelom uvjerenja o osposobljenosti polaznika četvrte generacije pčelarica i pčelara. Oni su svoju edukaciju prošli u koprivničkom Pučkom otvorenom učilištu. U sklopu svečanosti u Kinu Velebit je prikazan i švicarski dokumentarni film „Više od meda” koji se bavi problematikom misterioznog nestanka cijelih pčelinjih zajednica što se događa posljednjih 15 godina.  

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×