24 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Tradicionalno i humanitarno

Osam udruga dobilo 40.000 kuna donacija od Podravske banke i Županije, evo na što će ih iskoristiti
O

U ime ustanova i udruga prisutnima se obratila predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Latice Nevenka Fuchs koja je zahvalila na donacijama.

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave danas je održano svečano uručivanje donacija Podravske banke d.d. u suradnji sa Županijom.

Ovo je treća godina zaredom kako se provodi zajednička humanitarna aktivnost Županije i Podravske banke prema organizacijama i udrugama humanitarnog i socijalnog karaktera s područja županije, s posebnim naglaskom na pomaganje djeci i socijalno osjetljivim društvenim skupinama.

Župan je tom prilikom istaknuo kako okupljanje ima plemeniti ciljem te pokazuje odgovornost institucija prema zajednici.

– Ovo je naš već tradicionalan susret kojim udrugama želimo pokazati koliko cijenimo njihov rad te se odužiti putem donacija za sve one aktivnosti koje provode i kojima obogaćuju život cijele zajednice, a posebno najranjivijih skupina. Aktivnosti naših brojnih udruga su vrlo raznolike, a vas smo izdvojili kako bi vam odali zahvalnost i priznanje za sve što svakodnevno činite. Iznimno poštujmo vaš rad i želimo vam da nastavite neumorno činiti dobro te da budete ustrajni u izgradnji boljeg i pravednijeg društva. Veliko hvala i našim partnerima i suorganizatorima ove svečanosti, Podravskoj banci što poslovnu suradnju koju imamo dugi niz godina svake godine na ovaj humanitaran način dodatno produbljujemo – kazao je župan te svima uputio čestitku za Božić te uspješan rad u nadolazećoj godini.

Daniel Unger je u ime Podravske banke zahvalio Županiji na partnerskom odnosu te izrazio zadovoljstvo što se inicijativa pomaganja potrebitima nastavila i ove godine.

– Drago mi je da je ova aktivnost humanitarnih donacija postala tradicija te da smo je i ove godine bili u mogućnosti ponoviti. Nadam se da će se ona nastaviti i u narednim godinama, a vrlo nam je bitan i partnerski odnos sa Županijom kojoj doniramo sredstva jer ona ima najbolji uvid u potrebe zajednice i zna kako najbolje raspodijeliti pomoć potrebitima – istaknuo je Unger.

Ukupna sredstva od 40.000 kuna, koja će se utrošiti namjenski, prema iskazanim potrebama, u jednakim su iznosima raspoređena na osam udruga i organizacija.

U ime ustanova i udruga prisutnima se obratila predsjednica Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama Latice Nevenka Fuchs koja je zahvalila na donacijama.

– Ovo je humani čin koji će putem donacija omogućiti da i dalje vodimo brigu o najranjivijim skupinama jer društvo je zrelo i jako koliko je jaka i njegova najslabija karika. Hvala Županiji te Podravskoj banci što je u svoje poslovanje uključila i ovu humanu notu te nam pomaže svake godine. Ova nam sredstva znače vrlo mnogo, a to je ujedno i priznanje našeg rada kroz godinu. Uistinu dajemo sve od sebe da najranjivije skupine imaju život koji zaslužuju – istaknula je Nevenka Fuchs.

Udruga Latice svoju će donaciju utrošiti na adaptaciju prostora u Kampusu, koji su dobili na korištenje, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ će sredstva utrošiti na materijal za aktivnosti i prehranu korisnika poludnevnog boravka, dok će Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Maslačak donaciju koristiti za troškove prijevoza osoba s intelektualnim teškoćama u poludnevni boravak.

Udruga za terapijsko jahanje Osmijeh donacijom će financirati dio troškova programa terapijskog jahanja, a županijsko Društvo multiple skleroze donaciju će iskoristiti za troškove terapije ultrazvukom po Seltzeru za članove Društva. Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica donacijom će financirati nabavu senzornih ploča, a Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci donirana sredstva usmjerit će na nabavu glazbenih instrumenata. Odjel za učenike s teškoćama u razvoju đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana donaciju će utrošiti za nabavu potrebnih materijala i sredstava za rad izvannastavnih aktivnosti.

Uručivanju donacija su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima te u ime Podravske banke član Uprave Daniel Unger i prokuristica Sanda Fuček Šanjić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Posjet prijateljskoj općini

Darko Sobota i Ivan Patačko gostovali na obilježavanju Dana općine Podstrana

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kloštar, Darko Sobota te predsjednik Općinskog vijeća Ivan Patačko sa suradnicima su proteklog vikenda...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×