Dan grada

Osim Ivana Zaka, Koprivničance očekuje još jedna pjevačka zvijezda i mnoštvo iznenađenja

20:00h
0
Postrojavanje i dolazak na bedeme - Renesansni festival // foto: Ivan Brkić
Postrojavanje povijesnih postrojbi // Foto: Ivan Brkić

Održat će se željno iščekivana repriza uspješnog novogodišnjeg koncerta pjevača Ivana Zaka, a kao posebna glazbena poslastica u Domoljubu se očekuje koncert u nešto svečanijoj atmosferi – legendarne Josipe Lisac.

U željnom iščekivanju koncerta Ivana Zaka povodom rođendana naše Koprivnice, građane očekuje niz sadržaja, a između ostalog i mimohod gradskih povijesnih postrojbi te koncert Josipe Lisac.

Dan prije samog rođendana, 3. studenog Poslovni dnevnik za obrtnike i poduzetnike u gradskoj Vijećnici organizira Poslovni uzlet, na temu kako unaprijediti svoje poslovanje te kako se aplicirati na EU fondove. Bit će tu i panel rasprava sa županima.

Na Dan grada održat će se Svečana sjednica na kojoj će se dodijeliti priznanja zaslužnim građanima, a u večernjim satima u dvorani Gimnazije Fran Galović, održat se željno iščekivana repriza uspješnog novogodišnjeg koncerta pjevača Ivana Zaka, popularnog po raznim hitovima, poput prošlogodišnjeg ljetnoga “Pretjerujem” s njegovog posljednjeg albuma “Usne varane”.

Karte se neće naplaćivati, ali bit će potrebno nabaviti ulaznice zbog kontrole broja publike, a moći će se podići u Turističkoj zajednici Grada, Hotelu Podravina i Šarenom dućanu.

Koprivnica se veseli ponovljenom uspjehu koncerta // Foto: Tomislav Jurenec
Koprivnica se veseli ponovljenom uspjehu koncerta // Foto: Tomislav Jurenec

Subota ujutro rezervirana je za sajam obrtnika i udruga, kao i programe vrtića, osnovnih škola i udruga.

Isto tako, u prijepodnevnim satima odvijat će se mimohod povijesnih postrojbi. U deset sati bit će postrojavanje i mimohod do crkve sv. Nikole, gdje će se održati misa posvećena hrvatskim braniteljima, a nakon nje ponovno postrojavanje te mimohod do glavnog Gradskog trga i Vijećnice.

Ondje slijedi prijavak povijesnih postrojbi gradonačelniku Koprivnice ispred Gradske vijećnice, a potom nešto opuštenije druženje povijesnih postrojbi i građana na Gradskom trgu i terasama.

Točno u podne, održat će se počasni plotun za sve branitelje i prvog zapovjednika Koprivničkih mušketira i haramija Zvonka Strica Pandurića ispred Spomenika braniteljima.

Kao posebna glazbena poslastica za Koprivničance povodom Dana grada, u Domoljubu se očekuje koncert u nešto svečanijoj atmosferi – legendarne Josipe Lisac, o čemu ćemo vas dodatno informirati.