18.5 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ukleta zgrada

Osim što je godinama poluprazna, Martinovka sada ostaje i bez parkinga
O

Ne propustite

Nakon što je građevinski poduzetnik Darko Grošić kupio parkiralište ispred Martinovke na Florijanskom trgu u Koprivnici, stanari i vlasnici poslovnih prostora u zgradi strahuju za svoja parkirna mjesta, ali i poslovanje.

U Martinovki je 18 popunjenih stanova te 64 poslovna prostora, od kojih više od polovice zjape prazni. Grošić je ispred Martinovke na proljeće najavio gradnju nove zgrade sa stambenim i poslovnim prostorima te podzemne garaže, u što će s kupnjom uložiti oko sedam milijuna kuna.

– Tražili smo hitan sastanak s predstavnicom stanara i nadležnima za ovaj slučaj. Pa valjda neće Martinovka biti slijepo crijevo jer dolazi u pitanje naše poslovanje. Upravo smo ušli u kredit jer smo kupili poslovni prostor i sada smo u neizvjesnosti. Trebaju se u obzir uzeti sve opcije, da se nova zgrada na neki način poveže s ovom – rekla nam je vlasnica poslovnog prostora u Martinovki.

Marijan Horvat, koji na posao u Martinovku svaki dan dolazi iz Međimurja, rekao nam je da se ne može spriječiti napredak, no ipak bi trebali imati svoj parking.

– Ne znam kako je netko uopće mogao projektirati zgradu tako da nema svoje parkiralište. Pa ne kupuješ ni vlastiti auto, ako ga nemaš gdje parkirati – kazao nam je on.

Marijan Horvat iz Međimurja radi u poslovnoj zgradi Martinovka // Foto: Matija Gudlin
Marijan Horvat iz Međimurja radi u poslovnoj zgradi Martinovka // Foto: Matija Gudlin

Vlasnica prostora koja je željela ostati anonimna, mišljenja je, pak, kako će novim projektom možda zaživjeti i Martinovka.

– Bit će dobro ako, primjerice, u prizemlje zgrade dođe neka banka ili modna marka. Odmah će oživjeti i cijela zgrada – rekla nam je ona.

Zgrada Martinovka ima manji parking s lijeve i desne strane, no gradnjom nove zgrade stanari, kupci te vlasnici i korisnici prostora do njega neće moći.

Poduzetnik Grošić već je naveliko počeo s mjerenjima te nam je ispred zgrade rekao da on ne može ispravljati tuđe pogreške u projektiranju.

– Zgrada Martinovke nema parking, niti je on bio predviđen planom i projektom. Uostalom, ta zgrada ima adresu u Ulici Ivana Generalića, a ne na Florijanskom trgu stoga je logično i da taj drugi ulaz i parkirna mjesta budu glavna. Zgrada Martinovka je napravljena bez parkinga. Trebali su napraviti podzemnu garažu – kazao je on.

Tome je pogodovala i činjenica što je u vrijeme projektiranja i izgradnje zgrade parkiranje u Koprivnici bilo besplatno i bilo je dovoljno parkirnih mjesta pa nikoga to nije zabrinjavalo.

– Neću zatvoriti zgradu, imat ću prolaz, ali ne za tuđu zgradu. Svojim ću korisnicima osigurati parkirano mjesto, a i svi zainteresirani moći će kupiti svoj prostor – naglasio je Grošić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jadna životinja

UPRAVO Vozač mercedesom naletio na srnu, životinja nije preživjela, policija na mjestu događaja

Kako upravo doznajemo od našeg reportera, dogodio se nalet na divljač na prometnici između Đurđevca i Šemovaca. Vozač mercedesa na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×