12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ukleta zgrada

Osim što je godinama poluprazna, Martinovka sada ostaje i bez parkinga
O

Ne propustite

Nakon što je građevinski poduzetnik Darko Grošić kupio parkiralište ispred Martinovke na Florijanskom trgu u Koprivnici, stanari i vlasnici poslovnih prostora u zgradi strahuju za svoja parkirna mjesta, ali i poslovanje.

U Martinovki je 18 popunjenih stanova te 64 poslovna prostora, od kojih više od polovice zjape prazni. Grošić je ispred Martinovke na proljeće najavio gradnju nove zgrade sa stambenim i poslovnim prostorima te podzemne garaže, u što će s kupnjom uložiti oko sedam milijuna kuna.

– Tražili smo hitan sastanak s predstavnicom stanara i nadležnima za ovaj slučaj. Pa valjda neće Martinovka biti slijepo crijevo jer dolazi u pitanje naše poslovanje. Upravo smo ušli u kredit jer smo kupili poslovni prostor i sada smo u neizvjesnosti. Trebaju se u obzir uzeti sve opcije, da se nova zgrada na neki način poveže s ovom – rekla nam je vlasnica poslovnog prostora u Martinovki.

Marijan Horvat, koji na posao u Martinovku svaki dan dolazi iz Međimurja, rekao nam je da se ne može spriječiti napredak, no ipak bi trebali imati svoj parking.

– Ne znam kako je netko uopće mogao projektirati zgradu tako da nema svoje parkiralište. Pa ne kupuješ ni vlastiti auto, ako ga nemaš gdje parkirati – kazao nam je on.

Marijan Horvat iz Međimurja radi u poslovnoj zgradi Martinovka // Foto: Matija Gudlin
Marijan Horvat iz Međimurja radi u poslovnoj zgradi Martinovka // Foto: Matija Gudlin

Vlasnica prostora koja je željela ostati anonimna, mišljenja je, pak, kako će novim projektom možda zaživjeti i Martinovka.

– Bit će dobro ako, primjerice, u prizemlje zgrade dođe neka banka ili modna marka. Odmah će oživjeti i cijela zgrada – rekla nam je ona.

Zgrada Martinovka ima manji parking s lijeve i desne strane, no gradnjom nove zgrade stanari, kupci te vlasnici i korisnici prostora do njega neće moći.

Poduzetnik Grošić već je naveliko počeo s mjerenjima te nam je ispred zgrade rekao da on ne može ispravljati tuđe pogreške u projektiranju.

– Zgrada Martinovke nema parking, niti je on bio predviđen planom i projektom. Uostalom, ta zgrada ima adresu u Ulici Ivana Generalića, a ne na Florijanskom trgu stoga je logično i da taj drugi ulaz i parkirna mjesta budu glavna. Zgrada Martinovka je napravljena bez parkinga. Trebali su napraviti podzemnu garažu – kazao je on.

Tome je pogodovala i činjenica što je u vrijeme projektiranja i izgradnje zgrade parkiranje u Koprivnici bilo besplatno i bilo je dovoljno parkirnih mjesta pa nikoga to nije zabrinjavalo.

– Neću zatvoriti zgradu, imat ću prolaz, ali ne za tuđu zgradu. Svojim ću korisnicima osigurati parkirano mjesto, a i svi zainteresirani moći će kupiti svoj prostor – naglasio je Grošić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijevremeno glasovanje

Mladen Kešer ponovno na vrhu Kalnika, na izbore izašlo 67,98 posto birača

Mještani Kalnika danas su izašli na prijevremene izbore, a birali su između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš, ujedno i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti