Osnovana koprivnička zajednica žena HDZ-a

10:43h
0
Vesna Križan // Foto: Arhiva

Koprivničanke članice HDZ-a formirale su stranačku Zajednicu žena „Katarina Zrinski” u Koprivnici. Okupljenih 30-ak HDZ-ovki za predsjednicu su izabrale Vesnu Križan, aktualnu ravnateljicu Doma za stare i nemoćne na Lenišću.


Istaknuvši da su dosad djelovale u sklopu županijske Zajednice, uglavnom na humanitarnim akcijama, predsjednica Križan kaže da im je cilj otići i korak dalje, prvenstveno u Gradu Koprivnici:

– Svakako, ono što je najbitnije, radili bi na boljem položaju žena i na, ako je moguće, gospodarskom oporavku ovog kraja. Znači, pokušali bi učiniti određene programe koji bi dali svakako značaj tom razvoju. Nadam se da ćemo u tome uspjeti, sigurno situacija nije laka, teško je, ali pokušat ćemo nešto preko europskih fondova, nekakvim akcijama koje ćemo provoditi da malo pokrenemo naš grad jer čini nam se da grad definitivno ima svoju jednu stagnaciju, a žene su uvijek bile te koje su vodile boljitku. Nadam se da ćemo to uspjeti i u Društvu, naravno uz podršku naših kolega iz stranke.

Uz Vesnu Križan kao predsjednicu za članice Gradskog odbora izabrane su Nataša Brezovec, Marina Juratović, Željka Koluder – Vlahinja, Emina Kovačević, Maja Kresonja, Nevenka Marić, Ivanka Perić – Novak, Ljiljana Šapina i Snježana Veličan, a njihovo okupljanje s definiranjem programa radna najavljeno je za desetak dana.

Izvor: www.radio-drava.hr 

čitam...