za svaku pohvalu

Osnovna škola “Braća Radić”, u suradnji s Pevexom, donirala Udruzi “Latice” više od 20 tisuća kuna

Učenici, roditelji i razrednici prikupili su 15.400 kuna, a Pevex je dodao još pet tisuća

09:09h
0
Foto: Udruga Latice

Svake godine, u vrijeme božićnih blagdana, Osnovna škola „Braća Radić“ provodi manje ili veće aktivnosti humanitarne naravi kako u okviru razrednih odjela , tako i na razini škole. ove godine odlučili su pomoći Udrugu osoba s intelektualnim poteškoćama “Latice”, koju su u suradnji s trgovačkim centrom Pevex iznenadili s poklon bonom u vrijednosti većim od 20 tisuća kuna.

„Latice“ broje 80-ak članova u dobi od tri do 55 godina i jedina je udruga koja pruža socijalne usluge osobama iznad 21. godine života. Kupnjom nekretnine u Križevačkoj 64 (bivši restoran Klas) „Latice“ su preselile u novi prostor, a u otplati kredita sudjeluju roditelji korisnika i to na vrijeme od devet godina.

Zato je prijedlog bio da, razrednici koji to žele, u dogovoru s roditeljima i učenicima prikupe novčana sredstva koja će „Latice“ iskoristiti u poslovnici trgovačkog centra Pevex u Koprivnici. Poziv za prikupljanje sredstava upućen je i svima ostalima djelatnicima škole.

– Odaziv je nadmašio očekivanja, prikupljeno je 15.400 kuna koje su uplaćene na PEVEX karticu, a ovu inicijativu podržala je i tvrtka Pevex donirajući karticu vrijednosti od 5000 kuna. Tako je ukupna donacija na PEVEX karticama iznosila 20.400 kuna – piše u priopćenju.

Predsjednici udruge, Nevenki Fuchs, Pevex kartice osobno su uručili ravnatelj OŠ „ Braća Radić“ Krešimir Grgac, Nenad Mađerić direktor strateškog razvoja i unapređenja procesa Pevexa i Dražen Kuštelega, voditelj prodajnog centra Koprivnica.

Foto: Udruga Latice