Let's meet other cultures

Osnovna škola Koprivnički Ivanec jedina u županiji dio je eTwinning zajednice, uspješno su proveli prvi međunarodni projekt

Upoznali smo kulturne običaje, vjerske blagdane, glazbu i gastronomiju zemalja s kojima smo bili u projektu, a kao konačan rezultat zajedničkim smo snagama osmislili i objavili e-knjižicu najčešćih izraza na hrvatskom, engleskom, rumunjskom, turskom i talijanskom jeziku, poručuju iz škole.

13:41h
0
Školska nastava
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Osnovna škola Koprivnički Ivanec postala je dio zajednice eTwinning škola, platforme koja, u sklopu Erasmus+ programa Europske unije, odgojno-obrazovnim djelatnicima nudi mogućnost komuniciranja, surađivanja, razvijanja projekata, razmjene znanja i iskustva na razini Europe.

Ulaskom u navedeno društvo, OŠ Koprivnički Ivanec jedina je s takvim statusom u Koprivničko-križevačkoj županiji, iako – navode iz škole – dio učitelja i učenika kao partneri otprije sudjeluju u projektima. Tako je školski tim ove godine, s kolegicama i kolegama iz Rumunjske, Turske i Italije, pokrenuo međunarodni projekt Let’s meet other cultures.

– Projektne aktivnosti provodili smo online, kako i nalažu eTwinning pravila, a prema
planu koji smo mi učitelji dogovorili međusobnim mrežnim komunikacijama. Upoznali smo kulturne običaje, vjerske blagdane, glazbu i gastronomiju zemalja s kojima smo bili u projektu, a kao konačan rezultat zajedničkim smo snagama osmislili i objavili e-knjižicu najčešćih izraza na hrvatskom, engleskom, rumunjskom, turskom i talijanskom jeziku pod nazivom Useful expressions for tourists – navode iz škole, dodajući kako je riječ o njihovu prvom međunarodnom projektu, ujedno lijepom rođendanskom poklonu školi.

Više o projektu možete pročitati ovdje i ovdje.

čitam...