Prometni odgoj i obrazovanje

Osnovnoškolac Hrvoje Kašik iz Križevaca nastupio na međunarodnom natjecanju Sigurno u prometu

12:00h
0
image    eeadbffdaecdaeceaedfbfe V
Hrvatski tim u Češkoj // FOTO: OŠ Vladmir Nazor Križevci

Učenik OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca, Hrvoje Kašik, nastupio je na  31. međunarodnom natjecanju Sigurno u prometu u češkom gradu Ústí na Labi.

Za izboren nastup, koji podrazumijeva izvrsnost na državnoj razini, uz uspješno  osvojeno 16. mjesto od ukupno 23 natjecatelja u Češkoj, zaslužni su učenik Hrvoje Kašik i njegova učiteljica mentorica Sandra Vurnek.

Učiteljici  je ovo još jedan u nizu uspjeha u vođenju učenika na natjecanjima Sigurno u prometu. Prometni odgoj i obrazovanje u OŠ Vladimir Nazor započinje od samog početka prvog razreda provođenjem edukacije o sigurnosti u prometu u suradnji s HAK-om i nastavlja se kroz više razrede. Ovakav kontinuitet u obrazovanju i odgoju za sigurnost u prometu na kraju rezultira uspjehom na natjecanjima, ali najbitnije – sigurnošću učenika u prometu.

Međunarodno natjecanje Sigurno u prometu u  organizaciji FIA-e po 31. puta održano je od 22.9. do 25.9. 2016. godine u gradu Usti nad Labem u Češkoj.  Nastup na natjecanju izborile su 23 zemlje.

Hrvatsku je predstavila reprezentacija sastavljena od 4 člana među kojima je bio Križevčanin Hrvoje Kašik, Helena Kralj iz susjednog Svetog Petra Orehovca te učenici Samanta Martinović i Lovro Grgić iz Brodsko – posavske županije.

Andrea Katanović Babić iz OŠ Vladimir Nazor istaknula je u priopćenju kako su se domaćini potrudili da se natjecatelji osjećaju ugodno i da se dobro zabave, organizirali su uzbudljiv izlet po Labi, gusarski party, oslikavanje majica i kapa, izradu predmeta od balona i maskiranje, a večeri su bile rezervirane za druženje uz  ples, mađioničare, a pripremili su i tortu u bojama hrvatske zastave.

Hrvatski tim u Češkoj // FOTO: OŠ Vladmir Nazor Križevci
Hrvatski tim u Češkoj // FOTO: OŠ Vladmir Nazor Križevci

Za kraj Andrea je istaknula:

– Bilo je to uspješno natjecanje, novo iskustvo, odmjeravanje znanja i vještina s najboljima gdje samo sitnice presuđuju o osvojenom mjestu.  I ono najljepše, djeca iz različitih zemalja pronašla se zajednički jezik i rastala se uz zagrljaje.