12.6 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zdravi, aktivni i online

Osnovnoškolci će usvajati zdrave prehrambene navike i kulturu kretanja, M. Cik Adaković: Djecu danas treba educirati o onome što je našim bakama i djedovima bilo normalno
O

Održat će se online edukacije učenika 3. i 5. razreda kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Radi se o 18 osnovnih škola, čime će biti obuhvaćeno 467 učenika trećih razreda te 436 učenika petih razreda

Ne propustite

U prostorijama Županijske uprave priređena je početna konferencija projekta Zdravi, aktivni i online. Projekt provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, vrijedan je 240 tisuća kuna, a provodit će se 18 mjeseci.

Cilj mu je kroz edukativne online radionice promicati zdrave navike vezane uz zdravu prehranu i kretanje te povećati svijest učenika osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije o važnosti zdravog načina života i prevencije bolesti. Župan Darko Koren kazao je kako iza naziva projekta stoji ozbiljna inicijativa.

– Živimo u vremenu koje destimulira kretanje i zdrave prehrambene navike, a razdoblje korone je to dodatno potenciralo. Projektne aktivnosti usmjerene su na promociju zdravih navika među učenicima vezanih uz zdravu prehranu i važnost kretanja, a na moderan i inovativan način. Mi raznim projektima nastojimo unaprijediti znanje, kompetencije, uvjete rada za učenike i nastavnike, ulažemo u izgradnju, adaptaciju i opremanje školskih dvorana i Centre kompetentnosti – kazao je Koren i pobrojao značajnije aktivnosti naglasivši kako je Županiji obrazovanje u fokusu interesa.

Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak

U provođenje online edukacija bit će uključeni stručnjaci županijskog Zavoda za javno zdravstvo koji će informirati i educirati učenike o važnosti zdrave prehrane i kretanja. Edukacije će se provoditi putem video predavanja, provodit će ih tri tima Zavoda za javno zdravstvo.

– Svaki program koji zadire u edukaciju i pokušaje promjene stavova, u ovom slučaju promocije zdravlja i zdravog stila života, zdrave prehrane i kretanja, aktivnosti koje su posljednje dvije godine bile uskraćene, treba poduprijeti – kazala je ravnateljica Draženka Vadla te izrazila nadu da će aktivnostima mladi usvojiti zdravije stavove.

Uime ravnatelja osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije obratila se ravnateljica Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje Marica Cik Adaković.

Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak

– Zahvaljujem na inicijativi, jer je važna. Naša je obveza, ne samo poticati zdravu prehranu, nego i kretanje. Ono što je našim bakama i djedovima bilo normalno, danas o tome djecu trebamo educirati te razvijati kulturu vježbanja i tjelesne aktivnosti – kazala je i s radošću pozdravila ovu inicijativu.

Naime, u okviru projekta održat će se online edukacije učenika 3. i 5. razreda kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija. Radi se o 18 osnovnih škola, čime će biti obuhvaćeno 467 učenika trećih razreda te 436 učenika petih razreda. Oni će proći edukacije od strane djelatnika Službe za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo.

Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak

– Učenici 3. razreda će izrađivati kratke priče na temu zdrave prehrane i kretanja temeljem čega će se izraditi prigodna slikovnica i vlastiti video uratci. Također će za širu javnost biti organizirane edukativne tribine na temu zdrave prehrane i kretanja te će se izraditi i brojni promotivni materijali kojima će se promovirati zdrav način života – kazala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek koja je predstavila projektne aktivnosti.

Stručnu pomoć u osmišljavanju i pisanju projekta te njegovoj provedbi pruža PORA Regionalna razvojna agencija.

Dodajmo da su početnoj konferenciji nazočili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Melita Ivančić, Ana Mušlek, Ljubica Belobrk Flamaceta i pročelnik Darko Masnec, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Melita Birčić te ravnatelji škola čiji će učenici biti uključeni u projekt.

Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Zdravi i aktivni
Foto: Marina Hižak
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

prigoda

[IMENDANI] Današnji slavljenici su skromni, svestrani i jednostavno najbolji!

Današnji slavljenici su Margareta, Vilim i Velimir. Margareta je skromna, primamljiva, odgovorna, nježna, pustolovna, pouzdana, uzbuđena, promišljena i prilagodljiva osoba. Vilim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×