Manje oružja, manje tragedija

Osoba s đurđevačkog područja dragovoljno predala bombu

- Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak - pojašnjavaju iz Policije. 

10:05h
0
ISS
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Osoba sa šireg đurđevačkog područja jučer je, 6. ožujka, dragovoljno predala bombu koju je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Iz policije ovom prilikom podsjećaju na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.
– Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak – pojašnjavaju iz Policije.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:  automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.